Posts

Azam Berazam! Selamat Tahun Baru 2018!

Image
Assalamualaikum wbr... Wahhh... lama gila baq ang tak update blog... banyaknya halangan... semoga kali ni betul2 la hang konsisten update blog Miza oiii... hahahaha... Sementara semua orang tengah dok panas lagi dengan azam baru..Miza pun nak berazam jugak, walaupun ada sesetengah azam tu carry forward dari tahun2 sebelum ni kih3 (jangan gelak, hgpa pun sama jugak kan elelelele)

Miza harapppp sangat selain dapat bantu diri sendiri dan keluarga, dapat bantu juga orang lain untuk kesihatan yang lebih baik dan capai tahap kewangan yang lebih baik.. semoga kita jadi Muslim yang sihat, kaya dan berjaya...

Antara kekangan yang paling susah nak handle bila buat lebih dari satu kerja dalam satu masa ialah pengurusan masa.. terutamanya untuk seorang Miza ni... suka tangguh kerja 😂 

Semoga tahun ni lebih teratur diri dan masa supaya boleh kerja lebih kuat dari last year.. nak tengok wajah sihat dan gembira anak2, mama abah selalu.. 😍

#fjmfamilies#tsunamishaklee#tsunami2018#fjm2018

Staycation Sempena Cuti Sekolah

Image
Assalamualaikum wbr!!Mana menghilang Miza ni... ada ni haaa... hehehe... rini bersiaran dari tepi pantai.. kemain lg kan... sempena cuti sekolah ni.. bawa anak2 stay kt hotel di Penang je... untung kan dok di Penang.. byk hotel best2... save duit minyak dan tol... heheheNanti kita cita pjg ya... nak main pasir pantai dgn anak2 dlu...!!Jumpa lagi...!!

Darah Tinggi Semasa Hamil? Ketahui manfaat Omega Guard untuk ibu hamil

Image
Tahu tak asid lemak omega-3 adalah asid lemak yang tidak dapat dihasilkan oleh badan namun sangat diperlukan dan memang perlu diambil daripada sumber luar. Asid lemak ini berfungsi untuk melancarkan perjalanan darah dan membantu melicinkan perjalanan darah.  Secara tidak langsung dapat menurunkan tekanan darah tinggi. Ia juga mengelakkan pembentukan darah beku dan menurunkan paras kolesterol yang turut menjadi punca tekanan darah tinggi. Omega-3 juga bagus untuk kesihatan jantung, mata dan otak. Ibu mengandung yang mengambil omega-3 dalam diet harian, selain mendapat manfaat untuk dirinya, turut memberi kebaikan kepada bayi di dalam kandungannya. Sebab itulah Omega Guard terdapat dalam set kehamilan Shaklee. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada minyak ikan terbaik di dunia, bebas merkuri dan bahan2 terlarang.  #sharingiscaring

Omega Guard Shaklee Untuk Semua

Image
Dah malam dah baru nak cerita hehehehe...
Bulan ni promosi Omega Guard tau! Omega Guard ni ada dalam macam2 set...
✔ Set Kesihatan Anak
✔ Set Kurus
✔ Set Kehamilan
✔ Set Bersalin/berpantang
✔ Set Jantung
✔ Set Darah Tinggi/Kolesterol
✔ Set Sendi
✔ Set Pelajar
✔ Set Warga Emas Dan macam2 lagi.... Pendek kata... tak rugi beli banyak2 botol buat stok sebab satu rumah boleh ambil.. anak2 seawal umur setahun dh blh ambil tau! Nak tau lebih lanjut???
Jom sembang2...
Whatsapp Miza 019-4567 268 

Promosi September Yang Cantik

Image
Assalamualaikum...!!! Ok miza mungkir janji utk buat 1 entry 1 hari... huhu ampunkan mak nakkk.... sejak try download filem Dilwale kt laptop ritu... setting kt laptop jadi problem... dahla filemnya x dpt pun... last2 filem pun keluar kt tv dh... sobsss... ni miza cuba masuk entry via fon... klu ok... bersiaran dari fon je la dlu kita ye... Dah nak abis bulan 9 pun... baru nk bgtau promosi September... tak pa la... lom gaji lagi kan.. berangan la dlu hehee Best bulan ni promosi ESP dan SR Vita C... yg jaga kecantikan melalui vitamin Shaklee mesti suka kan...!!! Bolehlah buat stok banyak2... bayar 6 dpt 7...? Banyak sgt? Jom share dgn kawan2... takpun beli 2 je... dpt diskaun 5% tau... kalau jadi ahli dpt lagiiiiii murah!! Nak tau macam mana murahnya? Whatsapp Miza 019-4567 268 ya.. nti kita sembang panjang... Sebab ni test dari hp.. tak berani ahkak nk type pjg2 hahaha... nti kita sambung lagiii... Xoxo,
Miza :)

Resipi Kek Pisang Yang Moist, Mudah dan Confirm Jadi...!

Image
Assalamualaikum... knok knok knok...!!!!

Uiiiiii lama giler Miza tak update blog no...!!!! Agaknya sebab tu baru2 ni ada org wassap nak tya brg Shaklee... dia tya, masih buat Shaklee ke...?

Hehehehe... masih aktif lagi berShaklee sebenarnya.. cuma sejak naik pgkat jd emak anak 4 ni.. dan kebetulan juga dh mula bekerja... bz tahap gaban.. tak sempat nak update blog... Miza byk spend msa kt IG dan FB ja buat msa ni...

Tapi... mulai hari ini, saat ini... in sha Allah Miza akan cuba update blog plg2 kurg 1 perenggan utk 1 entri.. hahaha buleh...???

Pjg pulak la membebel mak jemah ni... pagi2 sepiee ni (jam dah pukul 2.25 pg wehhh)... miza nak share resipi kek pisang yg Miza baru buat td... sukatan dan bahan senang... pastu sedap baq anggg.... jiom tgk resipi...


KEK PISANG KUKUS CONFIRM JADI

Bahan2
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sk baking powder
1 sk soda bikarbonat
1 biji telur
1 cawan gula halus
1 cawan minyak
1 cawan pisang

Cara2nya

1. Blend gula dan telur sehingga kembang
2. Masukka…

Kehadiran Yang Dinanti - 'Izzul Qayyim....

Image
Assalamualaikum wbr,

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan oleh Allah swt utk bernafas di muka bumiNya ini... syukur di atas segala nikmat dan rezeki yang diberikanNya jua...
Rupanya dah berbulan Miza tak update blog ni ya... banyak perkara yang berlaku dalam beberapa bulan ni... tak dapat Miza nak ceritakan satu persatu... tiada apa yang dapat Miza katakan melainkan syukur, syukur dan syukur kepada Allah atas segalanya... benarlah kata orang, Allah takkan menguji hambaNya melainkan sesuai dengan kemampuan hambaNya itu, kan..?
Walau apa pun, boleh dikatakan semua perkara yang berlaku beberapa bulan Miza menyepi ni adalah yang manis2 dan indah2 belaka... antaranya, kelahiran cahaya mata yang sangat dinanti2... 
Miza telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki melalui pembedahan ceaserian pada 8 Julai 2015 di Hospital Lam Wah Ee, Pulau Pinang.  Bayi comel ni kami namakan 'Izzul Qayyim, dilahirkan dengan berat 3.26kg.
:: comel tak saya? hehehe ::
:: sporting nurse yang bawa baby dari Nur…