"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Monday, 3 June 2013

Kenapa Shaklee...?

Bismillahhirrahmannirrahim...

Perkenalan saya dengan Shaklee adalah pada Oktober 2011..
pada masa tu, saya baru disahkan pregnant anak ke3...
so saya pun sibuk lah gugel cari supplement utk ibu hamil..
almaklumlah... umo dh 30an... bkn mcm msa peknan umo 20an dlu kan...
lgpun dlu2 tk baper reti... bila dh msuk anak ke3 ni, klu blh nk lah bg yg terbaik utk baby...

Dari situ juga bermula perkenalan saya dgn 'mama Shaklee' saya Norhanita Yusof... Ita sgt sabar dgn setiap pertanyaan saya msa mula2 consume Shaklee tu... hehehe... sikit2 nk kna jwb sms saya... kan Ita kan..

Alhamdulillah sepjg tempoh peknan, wlupun saya sgt stress di ofis (baru tukar bos msa tu)... dan mengalami 'sindrom' tk lalu mkn/muntah2 dari mula peknan smpi dkt nk bersalin... tp kesihatan saya dan baby di tahap yg memuaskan...!

Berat bdn saya turun naik mcm yoyo, (standard la klu gi klinik kerajaan tu kakak misi bebel2)... tp tahap HB/gula etc tk penah smpi tahap kena refer sana sini...
sepjg peknan tu juga, wlupun saya tk lalu mkn, hari2 blk kerja lmbt...
tp saya masih ttp cergas utk buat kerja2 umah lps blk kerja...

Dan yg plg best... msa peknan tu... ada yg tegur...
kulit saya nmpk makin cerah... hehehe...
astu... klu preggy mommies yg lain sakit2 blkg, simpul biawak terutamanya di akhir kehamilan... tp siyes... saya tk alami semua tu...!

Dalam berat bdn turun naik tk menentu tu...
saya slalu pk, mesti baby saya lahir nti kecik... x mcm kakak2 dier..
Anak sulung saya - Yasmin.. msa lahir berat dier 3.35 kg...
anak ke-2, Ain... berat sikit 3.55 kg...
tp rupanya baby saya - Yaya dilahirkan dengan berat 3.27 kg...!
Syukur sgt2...

Yaya juga sgt berbeza semasa dilahirkan...
kulit dier putih kemerah2an... lain sgt dari kakak2 dier 
(bukanlah niat nk banding2kan anak2 ok... mama syg smua anak2 mama... heehehe...)

Sepjg peknan... saya amik set mengandung Shaklee... mmg puas ati sgt2...
dan smpi skrg saya dan family msih consume Shaklee... Shaklee lah supplement yang paling lama saya pernah bertahan... kui3... (supplement lain slalu x smpi 6 bln pun...)

Biler dh lama consume dan merasai sendiri kebaikan/kelebihan Shaklee ni...
timbul kekuatan nk share dgn org lain... that's why i'm here...
tk rugi klu kita berkongsi kebaikan dgn org lain kan...
sekurang2nya kita akan gembira bila tgk org lain pun gembira...

~ Alya Arissa, dilahirkan pada 26/5/2012 ~

No comments:

Post a Comment