"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Tuesday, 4 June 2013

Mau jadi blogger juga.... heheheeh

Aslm wbr...,

Alhamdulillah.. ni entri saya yg ke-3 sejak mencuba-cuba nk jd blogger tegar ni... (kot??)... kih3... mcm tk percaya... slalu2 tu... dok baca blog org jer... mmg saya kagum, salute betul dgn semangat dan kegigihan blogger2 di luar sana... tk kira lah blogger masakan ke, blogger yg suka2 sharing kisah diri ke, blogger yg biz online ke... dan mcm2 blogger lagi...
sbbnya.. bila dh ader blog sendiri nih.. br la tau camna kan.. dlu bila tgk blog org... org tu dh lama tk updated blog dia.. ati ni kdg2 jahat gak berkata2... 'hurmphh... tk dak entri baru pun...' heheheh ampunnn...!  rupanyaaaaaaa... nk buat entri biasa2 ni pun sgt lah menguji kesabaran... tgh semangat nk update blog... line slow la, entri yg dh sekerat jln tiba2 hanging astu x leh nk edit la... anak menangis la (hahahaa cian Yaya...!)

Siyes.. saya tk malu mengaku... yg saya ni mmg x pndai hal2 blogging ni... tgk lah 'umah' ni pun seindah biasa jer... tk derlah santek2, lawa2 mcm blog2 org lain tu kan... bila dh ader blog sndiri ni, rs rendah diri sgt bila jengah 'umah' org lain... tp in sha Allah... saya anggap ni sbg cabaran untuk diri sendiri...

blog ni mcm open diary pun ader kan.. apa yg diluahkan... itu lah yg di hati.. kalo yg x sesuai nk sharing tu... x yah ler msuk as entri kan... ye dak..? (yg ni pun nk citer si Miza nih..! hohoho...) hopefully saya dapat memanfaatkan blog ini sebaiknya... Sharing is Caring kekdahnya kan kak Ton... hihihi...

mula2 buat blog ni pada 2 Jun 2013 ritu... saya slalu terpk.. ader ke yg nk tgk blog saya ni... aper yg saya nk citer... aper yg saya nk share.. tp smpi hari ni.. tgk Total Pagereview ada la dlm 72... hehehe... tergelak2 saya dgn en.somi td... saper la yg tgk blog saya ni kan.. kesian kt depa sbb ader 2 post jer... hihihi... In sha Allah...! saya akan cuba update se'istiqamah' mgkin (kih3..).. tk kira la entri psal apa2 kan... sbb saya tk nak tetapkan blog saya ni utk satu2 perkara saja...  kiranya... --> ni peberet word saya... blog saya ni mcm Astro lah... 'mcm2 adaaa...'.. saya nk share daily routine saya ke.. saya nk buat biz Shaklee on9 ke.. saya nk share resipi masak2 ke... semua dlm ni... bulehhh kot no...

Sebarang cdgan/komen/nasihat adalah dialu2kan... (tp biarlah kena dgn gayanya... kita kan org Melayu yg terkenal dgn budi bahasa dan adab sopan.. ahaksss...)  Sesungguhnya... yg baik tu dtgnya dari Allah.. yg buruk itu adalah dari kelemahan diri saya sendiri...

Wassalam...

No comments:

Post a Comment