"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, 6 June 2013

Set Kesihatan Kanak2 Shaklee

Aslm wbr...

Hari ni saya nk share set kesihatan untuk kanak2 Shaklee... iaitu Meal Shakes dan Omega Guard... supplemen 'dua beradik' ni wajib ada kt umah saya tau...! sbbnya.. anak2 saya smua consume set ni.. daripada yang sulung tu... Yasmin 12 tahun.. Ain 9 tahun.. sampai lah ke Yaya cinonit yg berumur setahun tu pun consume... eh tp Yaya tk consume lagi Omega Guard... hihihi... mau muntah ijau nk bg dia telan OG.. baru la OMG... kih3...

Yang saya notice... sejak anak2 saya consume MS dan OG ni.. anak2 saya susah nk kena demam, selsema dan yang seangkatan dgnnya... klu tidak, pantang sorg kena demam selsema dlm umah ni... abih nti smua khatam... amik giliran lps sorang.. sorang kena...  klu terkena pun.. cpt jer sembuh... x drag byk2 hari...  Ain, anak kedua saya selera mkn kurang... tp sejak amik MS, alhamdulillah... bg lah aper jer suh mkn... sumernyer OK...! hihihii... dari segi persekolahan pulak (antara fungsi OG adalah untuk minda anak2)... ada peningkatan terhadap keputusan peperiksaan Ain dan Yasmin...  Ibu bapa mana yg tk gembira kan... anak sihat dan cemerlang juga dalam peperiksaan...

Meh kita tgk lebih lanjut cerita cerita pasal Meal Shakes dan Omega Guard nih... :))

  • Merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah glycemic.  Rasanya enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.
  • Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan, dan jika dihidang seperti disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.
  • Pilihan protein soya terbaik anda (sesuai untuk semua, terutamanya kanak2 yang kurang selera makan, sembelit, kurang tumpuan, ada asthma, ingin tumbesaran yang sihat, selalu selsema).
  • Juga sesuai untuk ibu mengandung, menyusu, pesakit2 dalam proses pemulihan selepas operation, mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat, mereka yang tidak suka tablet/pil, tidak ada masa/tidak sempat untuk bersarapan.
  • bagus untuk yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Mealshake ini datang dalam bentuk serbuk, dibancuh jadi minuman yang lazat.

  • ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan
  • mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.  DHA dan EPA dari OG ni penting untuk pembentukan otak dan mata baby
  • untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan
  • Omega Guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan  molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga.  Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega 3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya
  • membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • membantu mengurangkan risiko alzheimer (nyanyuk)
  • membantu dalam proses pembelajaran
  • semasa mengandung dan menyusu, DHA dari otak ibu akan diserap oleh anak.  Tidak hairanlah wanita yang mempunyai anak cepat lupa.  Jadi pengambilan OG amat penting untuk memelihara ibu dari penyakit lupa.

Haaahhhh... dah baca dah kan... so apa salahnya kita melabur sikit... bkn untuk org lain, untuk anak2 kita jugak kan... lgpun, harga supplemen 'dua beradik' ni adalah mampu milik dan berbaloi... nti saya share lagi info pasal Meal Shakes dan Omega Guard ni... ni baru sikit jer ni... kan kan kan...

Oppssss... sebelum terlupa... sepanjang Jun 2013 ni.. Meal Shakes ader offer tau... beli 6 percuma 1...!  Rugi sangat klu tk grab.. lepas ni ntah bila lagi nk ada offer... baik bli byk2 buat stok... nak2 pulak bulan puasa dh dkt ni kan... satu family pun boleh consume...  boleh bagi tenaga berpanjangan sepanjang hari berpuasa... kulit pun cantekkk...! Tapi kalau tk nak beli smpi 6 can pun tk per... boleh jer nk bli 1 ke, 2 ke, 3 ke, 4 ke.. 5 ke...! still boleh dapat harga yang berpatutan... yg penting, ati mau sajaaa... ok! kekekeek...

Kalau berminat, nk tya ke.. no prob...
FEEL FREE TO...
PM/SMS/Viber/Whatsapp/Wechat saya,
Nor Hamiza Ahmad, 019-4567268 

Anak suka... ibu setuju kekdahnya... hihihihi
Wassalam...

No comments:

Post a Comment