Posts

Showing posts from July, 2013

Nak kurus dengan 10 manfaat Cinch Shake...!

Image
Sementelah ESP saya dh habis... astu kt semua branch Shaklee pun dh habis, kna pre order.. so saya decide utk try Cinch Shake... Cinch Shake ni ada 3 flavour iaitu Cafe Latte, Choc dan Vanilla... Choc dan Vanilla dh biasa sgt kan... jadi saya pilih Cafe Latte... dlu saya mmg peminat tegar kopi... tp bila dh msuk 3 series ni... kdg2 sakit kepala kan minum kopi byk2... lg 1 saya pnah terbaca kt mana ntah (hehehe nti kita google)... yg pengambilan kafein ni menghalang penyerapan kalsium... amik Cinch Shake Cafe Latte confirm x sakit kepala... malah blh kurus...! hihihi...Sahur pg ni br try... maser bukak seal can tu.. adoiyaiii wanginya bau kopi... saya shake 1 scoop Cinch Shake jer dgn 1 sudu besar Mealshakes... sedappp... astu sbb 1st day try... x brani lah nk amik tu jer kan... so senduk nc dan lauk sket... tapi... x leh nk abiskan nc tu sbb rs kenyang... klu paksa jugak mkn, mau terkeluar smua... yerlah Cinch Shake ni mcm replacement dgn mkanan yg kita biasa ambil... dh kata nk kurus…

Banyaknya Manfaat Chewable Vitamin C Shaklee!!

Image
Td lepas berbuka saya nk amik vitamin2 saya mcm biasa.. tetiba ada pulak si kecik Yaya sibuk nk join... vit C yg baru smpi td ptg saya rasmikan (heheh).. bukak dan cecah kt lidah dia... saya imagine mesti dia lari pya.. sbb bg saya Vit C ni masam... (sebenarnya saya ni yg tak tahan masam... hehehee)... lgpun saya penah letak Vit C ni dlm botol air masak Yaya... bercinta dia nk ngabihkan... tp guess what... sebaik dia rs Vit C tu.. terus duduk dpn mama... Yaya ni pangai dia klu dia rs apa yg kita suap tu sedap mmg dia akan stay kt kita... tp klu x sedap... nti dia callo betey... hihihi... so mama dia pun bertabah la pegangkan Vit C tu bg dia kunyah dgn gigi depan dia yg cumil tu... igtkan x abis... tp dia x berganjak... smpi abis sebijik Vit C tu dia kunyah... muka releks ja... hihihi...  saya per lg... sbg seorg ibu mestilah saya rs hepi bila dia nk mkn vit tu.. sementelah la ni Yaya tgh selsema... syukur... senang keja mama pasni... hihihi...Meh tgk apa kelebihan Chewable Vitamin C n…

Kebaikan Lecithin Shaklee - Bukan Sekadar Kurus...!

Image
Lecithin Shaklee ni antara produk untuk menguruskan badan yang terbaik...  Ramai yg dh mencuba dan mengakui keberkesanannya...  Jom tgk apa yg best sgt dgn lecithin ni... :))
bertindak sebagai pelarut untuk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti tekanan darah tinggi, stroke, penyakit berkaitan hati, arteri yang mengeras.Dalam proses penurunan berat badan, ia bertindak mengemulsikan lemak (ianya memecahkan lemak).  Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian.Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan.Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.  Tanpanya, fungsi saraf ni kurang efisien.  Sebab tu orang yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah …

Kurus dengan Slimming Set Shaklee...!

Image
Baru-baru ni (6/7/13) sebelum masuk bulan puasa saya timbang berat badan saya... alahh.. guna mesin yg kena byr 20 sen tu... hehehe... bkn apa, saya suka timbang kt mesin mcm tu sbb kita leh simpan rekod... kan siap ukur tinggi, bmi dan print dpt slip kan.. kih3..

Maser timbang tu suspen gak pikir naik ke turun... sbb slalu naikkk jer... tgk2... erkkk? 75.1kg? Biar betul... sbb slalu2nya bila saya timbang... berat saya tkkan kurang dari 76.. 78... dan yg terkini saya timbang bulan Mac lalu... 80kg! 5 kg nihhh... biarrrr betulll... ati berbunga2 tp tk mau seronok sgt lah sbb kdg2 mesin ni pun ting tong jugak (bg sedap ati..)


Astu bila blk kg... mak dan adik saya tegur muka saya nmpk kecik... kira nmpk kurus la tu.. hergh3... berbunga2 lagi.. control jiwa lagi.. hehehe...
Semlm lak, lps dh lama tk pakai satu skirt tu (sbb skirt tu cam 'sesak napeh' sket kt pinggul, cam tk berapa selesa).. saya pakai.. astu saya notice, skirt tu cam loose sket kt part yg sesak napeh tu...! wahhh…

Kebaikan GLA Complex Shaklee Vs Evening Primrose Oil (EPO)

Image
Rata-rata wanita di Malaysia mengambil suplemen Evening Primrose Oil (EPO) untuk penjagaan kesihatan/kecantikan luar dan dalam... Tapi sebenarnya yg kita tk tahu (org lain Miza tk tahu la kan.. tp Miza ni la baru tahu sejak join Shaklee ni.. hehehe), rupanya... suplemen utk penjagaan wanita tu sebenarnya GLA (gamma linolenic acid)... dan yg banyak di pasaran adalah GLA yang dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO)...

Shaklee pun ada produk GLA untuk kesihatan wanita... tp bkn dihasilkan dari EPO.. GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2x ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3x lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Semua kapsul mengandungi lebih 300mg GLA which is sumber terbaik Omega 6. Digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.  Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeG…

Kekal Bertenaga Di Bulan Puasa ~ Mighty 3 Gems Shaklee..

Image
Aslm wbr,

Lamanya tk bersiaran kan... pejam celik pejam celik dh 7 hari kita berpuasa.. Masih belum terlambat kot kan utk saya ucapkan Selamat Berpuasa, Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak.. semoga Ramadhan kali ini akan dapat kita tempuhi dengan lebih baik daripada Ramadhan yang lepas...  


Ramadhan kali ni, di sesetengah tempat disambut dalam keadaan yang berjerebu.. walaupun jerebu dh kurang banyak dari bulan Jun ritu... tp cuaca dan persekitaran masih di tahap yang tidak sihat...  Kejap panas, kejap ujan... so badan pun mulalah kan.. kejap ok, kejap lemau... hihihi...


Yang wajib ada kat umah saya pada bulan puasa ni mcm thn lepas... set Mighty 3 Gems Shaklee... anak no.2 saya, Ain.. belum masuk bulan puasa lagi dh pesan, "mama nti jgn lupa bli air oren mcm puasa thn lepas tau..." Air oren tu Performance Drink Shaklee... hehehehe..  Apa Set Mighty 3 Gems ni..? Jom tengok...


Dalam Set Mighty 3 Gems ni ada 3 bestseller Shaklee... iaitu Energizing Soy Protein, Meal Shakes dan P…