"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Tuesday, 16 July 2013

Kekal Bertenaga Di Bulan Puasa ~ Mighty 3 Gems Shaklee..

Aslm wbr,

Lamanya tk bersiaran kan... pejam celik pejam celik dh 7 hari kita berpuasa.. Masih belum terlambat kot kan utk saya ucapkan Selamat Berpuasa, Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak.. semoga Ramadhan kali ini akan dapat kita tempuhi dengan lebih baik daripada Ramadhan yang lepas...  



Ramadhan kali ni, di sesetengah tempat disambut dalam keadaan yang berjerebu.. walaupun jerebu dh kurang banyak dari bulan Jun ritu... tp cuaca dan persekitaran masih di tahap yang tidak sihat...  Kejap panas, kejap ujan... so badan pun mulalah kan.. kejap ok, kejap lemau... hihihi...



Yang wajib ada kat umah saya pada bulan puasa ni mcm thn lepas... set Mighty 3 Gems Shaklee... anak no.2 saya, Ain.. belum masuk bulan puasa lagi dh pesan, "mama nti jgn lupa bli air oren mcm puasa thn lepas tau..." Air oren tu Performance Drink Shaklee... hehehehe..  Apa Set Mighty 3 Gems ni..? Jom tengok...



Dalam Set Mighty 3 Gems ni ada 3 bestseller Shaklee... iaitu Energizing Soy Protein, Meal Shakes dan Performance Drink... ketiga2 ni diambil semasa sahur dengan cara shake ketiga2 nya untuk mendapat satu minuman yang enak dan berkhasiat... rasa masam2 manis buat anak2 dan saya sendiri tak jemu nk amik tiap2 kali sahur...  lps berbuka puasa pun blh amik juga kalau nk beri tenaga utk berterawih atau bgn malam utk qiamullail... boleh juga kalau nk shake dgn minuman lain cthnya dengan Peel Fresh, Nestle Bliss dll untuk tukar2 selera... 


Energizing Soy Protein (ESP) terkenal sebagai pembekal tenaga bagi membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.  

Manakala Meal Shakes pula adalah minuman nutrisi lengkap, menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu bagi meningkatkan kadar penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.  Bagus juga untuk detoksifikasi kerana kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.  

Performance Drink pula mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh.  Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.  Juga dapat mencegah penyahhidratan, mengurangkan kehausan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.

Dengan pengambilan Mighty 3 Gems ni, semasa berpuasa... anda akan dpt kebaikan berikut..

  • bertenaga sepanjang hari
  • membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
  • dapat mengekalkan paras gula
  • produktiviti kerja meningkat
  • memelihara kesihatan secara menyeluruh
  • kulit dan muka cantik dan bermaya
  • tiada sembelit
Siapa yang patut ambil Set Mighty 3 Gems ni??

  • Individu yang terpaksa bekerja di luar dan terdedah kepada cuaca panas
  • Kanak-kanak yang baru belajar berpuasa
  • Pelajar
  • Atlet
  • Warga emas
  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil yang tiada selera makan
  • Mereka yang aktif dalam kerja harian
Lepas bulan puasa pun boleh amik juga... hehehe... tk lah terhad dalam bulan puasa.. cuma kalau amik dlm bulan puasa tu.. kita akan rasa lebih bertenaga, tak dehyrate, tak letih2...

Dapatkan set Mighty 3 Gems sekarang...!  Ramai yg dh cuba dan mengakui mmg best sgt set ni...!

Untuk pertanyaan, konsultansi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :

FB : Miza Zamani Ahmad
Sms/Whatsapp : 019-4567 268
Emel : mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare - LIKE untuk info terkini

No comments:

Post a Comment