"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, 18 July 2013

Kurus dengan Slimming Set Shaklee...!

Baru-baru ni (6/7/13) sebelum masuk bulan puasa saya timbang berat badan saya... alahh.. guna mesin yg kena byr 20 sen tu... hehehe... bkn apa, saya suka timbang kt mesin mcm tu sbb kita leh simpan rekod... kan siap ukur tinggi, bmi dan print dpt slip kan.. kih3..


Maser timbang tu suspen gak pikir naik ke turun... sbb slalu naikkk jer... tgk2... erkkk? 75.1kg? Biar betul... sbb slalu2nya bila saya timbang... berat saya tkkan kurang dari 76.. 78... dan yg terkini saya timbang bulan Mac lalu... 80kg! 5 kg nihhh... biarrrr betulll... ati berbunga2 tp tk mau seronok sgt lah sbb kdg2 mesin ni pun ting tong jugak (bg sedap ati..)



Astu bila blk kg... mak dan adik saya tegur muka saya nmpk kecik... kira nmpk kurus la tu.. hergh3... berbunga2 lagi.. control jiwa lagi.. hehehe...

Semlm lak, lps dh lama tk pakai satu skirt tu (sbb skirt tu cam 'sesak napeh' sket kt pinggul, cam tk berapa selesa).. saya pakai.. astu saya notice, skirt tu cam loose sket kt part yg sesak napeh tu...! wahhh... apakahhh..... tya kt anak sulung saya... dia pun ngaku nmpk loose... Gumbira...! Gumbira...! Tak sabar lak nk p timbang lagi... heheheh

Selama ni saya mmg amik Set Family Wellness... tp set kurus ni baru lah start dlm sebulan dua... sbb rs syg baju byk yg makin tk muat.. jom tgk apa yg ada dlm Set Slimming Shaklee ni... :))


 

Note : Bukan kena amik semua kt atas tu yer... blh pilih ikut bajet anda... :))

Langkah 1 : Detoks

Dah mcm2 ubatan kita ambil untuk membantu diet. Tapi mcm tk function/tak jalan... Masih tak turun dan tak nampak perubahan. Ini disebabkan oleh proses detoks tak berlaku... So, langkah pertama yang perlu dilakukan adalah proses DETOX.

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Proses pembakaran lemak dan pelangsingan badan pun lebih mudah berlaku.

Apa yang sesuai untuk detox? 


Produk Shaklee yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax (skrg ni Out of Stock) atau Alfalfa Complex. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa Complex dan Herb-lax sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Ibu-ibu yang menyusukan anak tidak disyorkan mengambil Herb-Lax kerana bimbang jika kesannya akan dapat juga pada anak (anak mungkin cirit birit). Alfalfa Complex sangat sesuai untuk ibu menyusu selain untuk kurus ia juga sebagai 'milk booster'. Juga dapat merawat keputihan dll.
Untuk detoks ni boleh pilih samada Alfalfa Complex atau Herblax 

Langkah 2 : Memecah Lemak = Lecithin atau Omega Guard

Berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak. Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Manakala Omega Guard pula selain membakar lemak, juga mengandungi Omega 3 yang meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lebih lama.

Langkah 3 : Protein
Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh meningkatkan perkembangan otot menjaga nafsu makan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sebanyak 35%. Protein juga mengelakkan berlakunya diet yo-yo dan menghalang berat badan badan naik dengan mendadak. 

Selepas kurus, badan akan mudah mengelebar/gelebeh, dengan pengambilan protein akan membentuk otot yang gelebeh dan membuatkan badan solid.

Saya cadangkan anda ambil antara Cinch™ Shakes atau Energizing Soy Protein (ESP) untuk protein, bergantung kepada bajet anda.


Cinch™ Shakes
Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
• Bebas Laktos
• Rendah glisemik
• Soya Bukan-GMO

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan. 

• Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
• Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
• Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan
ESP - Energizing Soy Protein
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.  Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

ESP Shaklee:
• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Gabungan ketiga - tiga produk ni sangat berkesan untuk menurunkan berat badan. Tapi pengambilan makanan yang seimbang dan diet yang teratur juga sangat disarankan untuk kekal langsing!!!

Pengambilan air sebanyak 2 hingga 3 Liter sehari adalah wajib untuk memudahkan proses pelangsingan dan penyerapan suplemen yang diambil..  Paling penting adalah ISTIQAMAH = KONSISTEN untuk result yang mantoppp!!

Nak kurus tapi tk banyak bajet? Contact saya utk tawaran menarik, sesuai dengan bajet anda... sempat lagi ni klu nk kurus di pagi raya...! hehehehe... XOXO


Luv n' Care...

FB : Miza Zamani Ahmad

SMS/Whatsapp : 019-4567 268

mayya7278@gmail.com

Page : 
https://www.facebook.com/MamaMayyaHealthcare - LIKE untuk info terkini...

Credit to : Nur Insyirah

No comments:

Post a Comment