Posts

Showing posts from August, 2013

Kek Coklat Kukus Yogurt - Wallaweh moistnya...

Image
Heheheh... asyik citer pasal Shaklee jer kan... skali2 kita out of topic... selingan kekdahnya... saya ni tk pandai masak lauk pauk atau jenis2 nasi yg bersolek2 tu.. tp... saya plg suka buat kuih muih, puding, kek simple2... kek bersolek minat tp tk cukup kekuatan nk try buat! heheh...  yang slalu sgt saya buat, kek coklat... mcm2 resipi kek coklat saya dh try.. tp kek coklat ni yg plg saya suka dan plg senang sukatannya... masak pun senang... tk yah pakai mixer bagai... pukul dgn hand whisk jer... astu kukus... moist dan wallawehhh sedapppp...
Kek ni saya buat semalam sempena Jamuan Hari Raya di sekolah anak... ada yg saya buat dlm loyang.. ada yg saya buat dalam papercup...  ni nk share resipi.. tp minta maaf sgt2 sbb saya betul2 tk igt resipi ni amik kt blog saper.. maser jumpa resipi ni dlu, saya salin dlm buku nota... sapa yg empunya resipi ni minta dihalalkan yer.. semoga dirahmati Allah swt ilmu yang dikongsikan...  Jom tgk resipinyer...


KEK COKLAT BERYOGURT (guna loyang 9 x 9 in…

Khasiat Bawang Putih dalam Garlic Shaklee!!

Image
Hari ni Miza nk share pasal produk Shaklee yang tidak kurang hebatnya... memang banyak supplemen berasaskan bawang putih di pasaran kan tapi Garlic Shaklee dibuat daripada bawang putih jenis premium, yang mana bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA di waktu musim panas.

Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (bukan semua tablet bawang putih di pasaran mengandungi Allicin aktif ok!)  Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau bawang putih.  
Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan spearmint).  Mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif bawang putih dan keberkesanannya di dalam tubuh kita.  Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak bawang putih tulen yang menyamai dengan 2 ulas bawang putih segar.
MANFAAT GARLIC SHAKLEE:

1.  Mengandungi Spearmint - mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung
2. Antibiotik yang selamat d…

Perbezaan Antara Ubat dan Supplement

Ramai yg masih keliru dengan perbezaan antara ubat dan supplement...  so lets cekidaut...
Medicine ( Ubat )
1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Mereka tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.
2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.
3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan, kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.
4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.
5. Ubat baik dimakan biasanya dipertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.
6. Ubat berkemungkinan membaw…

Advance Joint Health Complex - Ubati Sakit Sendi

Image
Advance Joint Health Complex (AJHC) mengandungi satu bentuk ekstrak Boswellia yg tlh ditunjukkan di dalam kajian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi di dlm jangka masa seawal 5 hari - hampir 28% lbh pantas dari yg didakwa oleh 1 jenama terkemuka!AJHC membantu sendi sihat dlm 3 cara :1. Meningkatkan cushioning - Glukosamin membantu memelihara rawan (cushioning perlindungan di antara sendi yg membolehkan pergerakan lbh bebas)2. Memelihara tisu penghubung yang sihat - zink, kuprum, manganese dan Vitamin C membantu membina kolagen dll komponen tisu penghubung yg memberi kekuatan dan struktur kpd sendi3. Meningkatkan keselesaan sendi - Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stres tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.★★ Rata2 ramai responden yg berpuas hati setelah mengambil AJHC... boleh solat dgn lbh selesa.. x sakit smasa rukuk dan sujud... sengal2 kaki dll beransur hilang... dan mcm2 jenis sakit sendi..Jom hadiahkan pada ibu ayah agar mereka dpt nikmati us…

Kelebihan Alfalfa Shaklee

Image
Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi - Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2,500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yg paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.  Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Kaya dgn protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.  10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu. ★ Mencuci hati, darah dan usus - alfalfa adalah makanan yg sgt beralkali yg blh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. ★ Melawan alahan - memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan. ★ Baik utk perubahan patologi di dalam usus dan perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit. …