Posts

Showing posts from September, 2013

Fungsi Cinch Energy Teamix Shaklee untuk kurus dan bertenaga

Image
Tahu tak selain ESP, Mealshakes, Cinch Shake Mix dan Performance Drink, Shaklee juga ada teh tau!  Cinch Energy Tea Mix namanya... tapi jangan confuse dengan Cinch Shake Mix ye!


Yang bestnya Cinch Energy Teamix ni sebab ia tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis. Dihasilkan daripada gabungan 4 teh, iaitu..

Matcha Green Tea Powder Teh hijau gred tertinggi dari Jepun. Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan

Red Tea Extract
Salah satu antioksidan yang boleh dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor daripada merebak

White Tea Extract
Ia juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau. …

Hilangkan Loya dan Gastrik dengan Peppermint Ginger Plus

Image
Skrg ni musim hujan kan..?  Malas jer rasa nk kuar umah kan... nak2 pulak dgn bdk kecik lagi lah tk der makna nyer nk gi merendek ujan2 ni... hehehe.. lgpun Sabtu tu dh bwk dorg gi Tesco... beli dan belah, makan2... so semlm (semlm punya cerita daaa... hehehe) berkurung dlm umah jer... tak pegi mana2... anak2 yang asalnya ader tusyen pun last minit tk pegi sbb cikgu tusyen call ckp kelas cancel... dh semua ada kt umah tu, asek mamam jer lah dr pg smpi mlm... agaknya yg plg byk makan 'puan chef' la kan... hahaha... sambil masak, sambil ngap dlm molot... mana lah tk 3G, kui3... tk per.. Shaklee kan ada...!
Pjg pulak mukadimah entri ni... penangan pekena Cinch Energy Tea Mix tadi kot ni...? heheheh... Hah... yg tu next entry plak ok...
Yang saya nk share rini.. pasal hal byk mkn semlm la... bila sendawa tu terus rasa 'masam2 pedas'... dh mcm2 bercampur dlm perut ni kan... perut pun terkejut kot...!  Jadi.. saya pun rendam Peppermint Ginger Plus dlm segelas air kosong... bia…

Guna Semula Canister/Jar Shaklee Anda...!

Image
Fuhhh selesai satu lagi canister hari ni... (sebenarnya dh lama abihnyer tp rini baru buat hehehe...).  Saya suka sgt kalau Mealshakes ke, ESP ke, Cinch Shake ke atau Performance Drink saya habis... sbb saya suka re-use balik canister tu... boleh isi susu tepung, tepung, milo dan macam2 lg... canister ni BPA free tau.... pastu isi dalam tu... susu, milo, tepung pun sentiasa dlm good condition.. tak masuk angin, x jadi keras... best kan...? Tak yah susah2 nk bli bekas kedap udara mahal2... free jer!

So kalau uolls ader canister/jar Mealshakes, ESP, Performance Drink atau Cinch Shake tu... jgn lah buang bila dah abis isi dlm tu yea... leh re-use balik.. dapur/kabinet pun kemas jer teratur...
Terbaiklah Shaklee.. sentiasa selamat, sentiasa mesra alam...!
Love n' Care.. XOXO


BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?
BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR ID NO. 913363 MIZA AHMAD
SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Pa…