"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, 11 September 2013

Fungsi Cinch Energy Teamix Shaklee untuk kurus dan bertenaga

Tahu tak selain ESP, Mealshakes, Cinch Shake Mix dan Performance Drink, Shaklee juga ada teh tau!  Cinch Energy Tea Mix namanya... tapi jangan confuse dengan Cinch Shake Mix ye!

 

Yang bestnya Cinch Energy Teamix ni sebab ia tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis. Dihasilkan daripada gabungan 4 teh, iaitu..
 
Matcha Green Tea Powder
  • Teh hijau gred tertinggi dari Jepun. Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan


Red Tea Extract

  • Salah satu antioksidan yang boleh dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor daripada merebak


White Tea Extract

  • Ia juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau. Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum.


Rooibos Red Tea Extract

  • Tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan ~dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”, kaya dengan sebatian polifenol-antioksidan.

Teh-teh merah, hijau dan putih ini telah digunakan sejak zaman berzaman dalam perubatan Cina. Antara kegunaannya:

  • Anti-mikrob
  • Imunostimulan
  • Anticarcinogenic
  • anti-inflammatory
  • perlindungan terhadap penyakit jantung
  • Anti oksidan – perlindungan dari kanser
  • Mengubati leukemia (laporan dari Mayo clinic)
  • Mengawal kerosakan DNA
  • Menurunkan paras kalori dan kolesterol
  • Detoxifiers
  • Stimulator tenaga & kehilangan lemak

Sekali cuba je.. terus jadi favourite Miza... selalu Miza ambil masa minum petang dalam pukul 3-5 petang camtu... kadang2 ambil dalam pukul 11 pagi - 12 tengahari... nanti makan tengahari pun tak la banyak sangat hehehe... dulu-dulu Miza suka sangat minum kopi, tapi sekarang ni minum teamix ni ajer dh rasa best sgt...




FUNGSI CINCH ENERGY TEAMIX
  • Penggalak tenaga semulajadi (energy booster)
  • ditambah dengan taurina - meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
  • Mengawal selera makan
  • Membakar dan melarut lemak
  • Membakar kalori sehingga 4x ganda!

SIAPA PATUT AMBIL CINCH ENERGY TEAMIX?


  • Individu yang selalu keletihan/lesu
  • Individu yang nak menurunkan berat badan
  • Individu YANG SUKAR menurunkan berat badan (kerana masalah metabolisma rendah)
  • Individu yang menghadapi masalah sembelit
  • Individu yang ingin detoks badan
  • Individu yang hendak berjaga malam (nanti mata bulat macam burung hantu! hehe)

Cinch Energy Teamix ni boleh minum panas2 ataupun sejuk2... boleh tambah dengan lemon/limau/halia/madu untuk rasa yang lebih sedap.. Miza ikut mood.. kadang2 Miza minum plain camtu je, tak tambah apa2... tapi paling favourite --> Ice Lemon Honey Teamix la... perghh...! Sedap hingga ke titisan terakhir!!!


Lepas minum tu, badan rasa macam nak lompat bintang! (eh overnya kakton.. haha).. tapi serious ok... rasa badan energetic je.. Kalau nak minum siang, jangan lambat sangat sampai pukul 7pm, takut tk tidur malam nanti. Tapi kalau niat memang nak stay up malam tu, ok lah amik lewat sikit.

Jom tengok apa kata kawan2 kita yang dah cuba Cinch Energy Teamix ni..

Tunggu apa lagi uolss... ramai yang dah cuba ni.. jgn pikirin abang..! hehe..
 
Dalam sekotak ni ada 28 sticks... so blh tahan utk sebulan... jimat kan...? 
Kalau culas2 amik, boleh tahan sampai 2 bulan ekekeke...

Nak cuba ke? Tak rugi tau, dijamin puas hati..!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT

SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment