Posts

Showing posts from October, 2013

Set Mengandung Shaklee ~ 9 bulan nan indah...

Image
Perkenalan saya dengan Shaklee adalah semasa saya disahkan mengandung anak ketiga.. memandangkan umur pun dah 30an.. pastu gap antara anak kedua dgn kehamilan ketiga ni kira-kira 8 tahun.. saya pun mula sibuk cari supplemen untuk ibu mengandung... yerlah, risau lah jugak kan.. dh lama tk mengandung.. pastu pulak dh masuk umo 30 lebih... lagipun.. ibu mana yg tk nak beri yg terbaik utk anaknya kan..? 
Produk Shaklee yang saya ambil masa tu ialah Set Mengandung Shaklee ~ Vitalea, B Complex, Sustained Release Vitamin C dan Ostematrix.  Jom tengok satu2 fungsinya...

Vita-Lea Iron Formula Vita-Lea adalah multivitamin (jadi x perlu ambil obimin dah). Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.


Vitamin B Complex B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan j…

Kepentingan CoQ10 - Bagaimana CoQ Health Plus Shaklee Membantu..?

Image
Promosi bulan September 2013 yang baru-baru ni ialah COQ Health Plus... ni produk Shaklee yang baru dilancarkan pada bulan Jun 2013 yang lalu... rasanya tak ramai lagi yang memperkatakan tentang COQ Health Plus ni sebab mungkin ramai yang masih ragu-ragu tentang keberkesanannya... yerlah produk barulah katakan... :)
Apakah fungsi CoQ10?
CoQ10 adalah 'Pencetus' yang membolehkan sel-sel tubuh menghasilkan tenaga untuk memelihara kehidupan. Kemampuan tubuh untuk menghasilkan dan mengagihkan bahan mirip vitamin ini menurun kerana faktor umur meningkat, atau akibat timbul penyakit, kekurangan nutrisi dan tekanan (stress). Oleh yang demikian, fungsi-fungsi sel akan gagal akibat nutrisi yang penting ini. Kajian yang dilakukan kini membuktikan bahawa tekanan yang timbul akibat peningkatan umur dan penyakit menghalang tubuh daripada memanfaatkan CoEnzyme Q10 yang di perolehi dari makanan yang kita makan. Oleh yang demikian, pengambilan CoQ10 yang tulen sebagai makanan tambahan (supplemen…

Shaklee Dijamin Selamat!

Persoalan yang sering bermain di fikiran kita apabila hendak membeli satu2 produk atau supplemen semestinya status Halal dan adakah ia mengandungi bahan2 yang merbahaya kan? Ramai yang bertanya saya, 'amik banyak2 ni tk bahaya ke...?' 'tak rosak buah pinggang ke...?' 'ader apa2 efek utk long term tak..?' dan macam2 soalan lagi...
Tapi saya pun tak salahkan orang2 yang bertanya tu... sbb saya pun akan tanyakan soalan yang sama kalau saya di tempat mereka... kan... dan saya pun tak takut nk jwb balik sbb produk Shaklee ni mmg dijamin selamat, berkesan dan ada sijil Halal yang diperbaharui setiap tahun.. 
Ni info ihsan dari laman web rasmi Shaklee Malaysia kalau tak percaya... hehehe
SENTIASA SELAMAT
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat 
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutama…

Set Kurus Bajet Shaklee

Image
Apa nak buat kalau sedar-sedar baju dlm almari tu semua dah jadi macam pembalut nangka?? Menjerit..? oh no no no....! rileks kakak, kakak rileks... hehehe...  setiap masalah ada penyelesaiannya... kan..? Sekarang ni ada banyak pilihan produk untuk kuruskan badan.. yang penting sebelum pilih tu... tengok dulu... produk tu ada sijil halal tak.. ada kelulusan KKM tak... ada guna bahan2 berbahaya tak.. selamat tak untuk jangka masa panjang... jgnlah nanti macam mana cepatnya berat badan turun, begitu jugak cepatnya berat badan naik selepas stop produk tu...
Dengan set Kurus Shaklee... dijamin berkesan, dijamin selamat dan dijamin mesra alam...  Yang paling penting sekali... berat badan turun dengan cara yang sihat... kalau korang rasa macam tk der bajet... hah.. ni set Kurus Shaklee yang paling bajet sekali!

Dalam set kurus bajet ni, Lecithin berfungsi sebagai pemecah lemak dan kolesterol... macam mana tu? Lecithin ni bertindak sebagai 'pembersih' salur darah, pengambilan tambahan m…

Ramuan Utama Shaklee Collagen Powder

Image
Heheeh... sambungan pasal Shaklee Collagen Powder lagi.. sebenarnya saya sangat teruja dengan promosi bulan ni... tak sabar nk tunggu feedback dari beberapa orang kawan saya yang dah lama dok berkira2 nak grab sorang satu.. tgk2 bulan ni CP ni offer lak... per lagi memasing dh pasang niat.. kui3... ampun kengkawan...!
Entri ni saya nk share pasal ramuan utama Shaklee Collagen Powder ni... so korang leh bandingkan dengan macam2 produk kolagen yang ada di pasaran...

Kolagen dari sisik Ikan Merah Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.
Ekstrak biji Camellia japonica Biji Camelia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
Ekstrak Pfaffia Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica, membantu formasi kolagen dan asid hy…

Tampil Muda dengan Shaklee Collagen Powder

Image
Rini saya nk share tentang produk Shaklee yang hebat diperkatakan bulan ni... kenapa bulan ni pulak... sebelum ni tak der org bercakap ke...? Hehehe.. sebelum ni pun sana sini dah orang bercakap pasal produk yg best ni... tapi bulan ni Shaklee Collagen Powder lebih meletop2 sebab... bulan ni Shaklee Collagen Powder jadi product of the month untuk Oktober 2013...!


So sesiapa yang dah lama dok berkenan kt Collagen Powder ni tapi dok teragak2... dok berkira2 lagi.. hah, ni lah masanya utk beli at least sekotak..! Memang berbaloi2.. ruginya kalau tk beli bulan ni... kali terakhir Collagen Powder ni promo bulan Disember 2012 yang lalu... lama gak kan baru dia mai blk... hehehe... saya pun dah berkira2 nk grab barang sekotak... ngeeee... nk comey jugak...! ekekekek
Kalau masih teragak2... jom baca info tentang Shaklee Collagen Powder  ni...
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tin…