"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Tuesday, 15 October 2013

Kepentingan CoQ10 - Bagaimana CoQ Health Plus Shaklee Membantu..?

Promosi bulan September 2013 yang baru-baru ni ialah COQ Health Plus... ni produk Shaklee yang baru dilancarkan pada bulan Jun 2013 yang lalu... rasanya tak ramai lagi yang memperkatakan tentang COQ Health Plus ni sebab mungkin ramai yang masih ragu-ragu tentang keberkesanannya... yerlah produk barulah katakan... :)

Apakah fungsi CoQ10?

CoQ10 adalah 'Pencetus' yang membolehkan sel-sel tubuh menghasilkan tenaga untuk memelihara kehidupan. Kemampuan tubuh untuk menghasilkan dan mengagihkan bahan mirip vitamin ini menurun kerana faktor umur meningkat, atau akibat timbul penyakit, kekurangan nutrisi dan tekanan (stress). Oleh yang demikian, fungsi-fungsi sel akan gagal akibat nutrisi yang penting ini. Kajian yang dilakukan kini membuktikan bahawa tekanan yang timbul akibat peningkatan umur dan penyakit menghalang tubuh daripada memanfaatkan CoEnzyme Q10 yang di perolehi dari makanan yang kita makan. Oleh yang demikian, pengambilan CoQ10 yang tulen sebagai makanan tambahan (supplement) adalah selamat dan dapat memastikan kesihatan yang sihat, tenaga dan sistem imum yang berfungsi secara semulajadi. Ini juga telah terbukti dengan kajian pengguna- pengguna CoQ10 dapat manfaat yang luar biasa dari segi Peningkatan Tenaga, Pencegahan Penyakit jantung, Memanjangkan Jangka Hayat, Penyakit Gusi/ Periodontal, Peningkatan Sistem Imun Tubuh dan juga Penurunan Berat Badan.



Saya pun gugel2 jugak tentang kepentingan CoQ10... dalam banyak2 carian... saya tertarik nk share daripada blog Dr Zubaidi... dalam entri beliau di http://drzubaidi.com/blog/?p=3426 menyatakan bahawa pesakit jantung boleh memanfaatkan CoQ10... Antara petikan dalam blog beliau ialah, "Dalam satu kajian terbitan Journal American College of Cardiology menyatakan bahawa terdapat bukti kuat bahawa pesakit jantung mengalami tahap kepekatan CoQ10 yang rendah, terutamanya pada pesakit lemah jantung (heart failure)".  Jadi pengambilan CoQ10 sangatlah membantu.  Doktor pakar jantung tidak akan memberikannya kepada pesakit jantung kerana CoQ10 bukanlah ubat tetapi SUPLEMEN.

COQ Health Plus Shaklee mengandungi Coenzyme Q10, Vitamin E dan Green Tea Extract.  Seperti yang kita tahu.. Vitamin E sangat baik untuk kesuburan... kulit yang cantik, anti oksidan dan lain-lain.  Satu lagi info menarik... kenapa kanak-kanak sangat cergas dan tidak mudah letih...?  Kerana tahap CoQ10 mereka di tahap yang baik... semakin meningkat umur seseorang itu, maka CoQ10 dalam tubuhnya akan semakin berkurangan.  In fact, CoQ10 dalam tubuh kita semakin berkurangan sejak umur kita 20an lagi.  Kebanyakan orang yang berumur 50 tahun ke atas berfungsi dengan aras CoQ10 yang amat rendah.

Professor Brian Peskin telah membuat penemuan hebat.. orang yang berumur 30an ke atas perlu mengambil CoQ10 sekiranya..

  • ada masalah kekurangan tenaga (letih, lesu, baru sidai baju jer dh tidur separuh hari)
  • Jantung - org yang ada masalah jantung perlu mengambil Coq10
  • Pesakit Parkinson's, Hungtington's, Alzheimer's, Fredreich's ataxia dan Loh Gehrig's Disease kerana peranan Coq10 melindungi saraf dalam badan mereka.
  • Coq10 juga berperanan untuk melindungi kulit dari kerosakan dan banyak digunakan dalam kosmetik untuk hilang kedutan
  • orang yang mengambil Statins (ubat mengurangkan kolesterol)
  • wanita yang mengambil pil perancang keluarga kerana pil tersebut dipercayai boleh blok penghasilan CoQ10

Kesimpulannya... COQ Health Plus Shaklee...
  • nutrien larut semulajadi yang terdapat dalam setiap sel tubuh kita
  • bertanggungjawab hasilkan tenaga dalam setiap sel
  • anti oksidan semulajadi
  • membantu menguatkan otot jantung
  • membantu mencegah pengoksidaan kolesterol jahat
  • berfungsi memastikan salur darah fleksibel untuk tekanan darah yang sihat
  • membantu baiki peredaran darah, membekalkan oksigen dan nutrisi untuk menghasilkan sel baru yang lebih muda (membantu kulit menjadi lebih cerah dan berseri..)
  • membantu untuk memberi perlindungan dari cahaya matahari secara semulajadi
  • membantu meningkatkan kesuburan
  • meningkatkan tenaga, terutama jika anda selalu keletihan yang melampau
  • membantu meningkatkan keupayaan mental seperti migrain, sakit kepala dan loya

Sempena promosi bulan lepas, saya pun tak nak lah ketinggalan kan.. nk cuba jugak.. memang superb lah.. COQ Health Plus ni boleh dikatakan all in one tau... apa yang saya rasa sejak amik COQ Health ni... mmg tk rasa letih.. rasa bertenaga jer wlupun tk cukup tido mlm2 (org ada anak kecik la katakan).. pastu bgn awal pagi.. mlm pulak kita lah yg plg lmbt tido tp still bertenaga... dan lagi.. saya notice.. skrg ni bgn pagi muka glowingg jer.. hehehe #perasan

Kalau tak percaya, cubalah sendiri... korang mesti jatuh hati punyer...!!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment