"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Friday, 29 November 2013

Strok Pulih Dengan Vivix Shaklee!

Lama tak bersiaran, hehe... hari ni nak share testimoni dari seorang anak yang rasa bersyukur sgt sebab ibu kesayangannya yang kena strok telah sembuh setelah mengambil Vivix...

Tak ada yang lebih membahagiakan selain daripada melihat orang yang kita sayang dapat menjalani kehidupan seperti sedia kala kembali kan? Tiada yang mustahil... yang penting kita berusaha untuk memberikan yang terbaik kepada orang yang kita sayang...

Sampai ketemu lagi... :)




BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

Monday, 11 November 2013

Tips berpantang dengan Set Berpantang Shaklee - Master Hadhatina

Dari semalam datang angin nak melayan layan You Tube... pastu tingat yang Master Hadhatina ada upload video Tips Berpantang dgn Set Berpantang Shaklee kat You Tube... so layan video tu pulak...


Kalau dalam susur galur Jutawan, Master Hadhatina ni kira nanny saya la... sbb dia upline mama saya, Norhanita Yusof... hehehe... walaupun tk pernah berjumpa face to face, tapi rasa macam dekat je sebab nanny very friendly even communicate dalam group jer... in fact, kami semua dalam Jutawan mmg very closed each other walaupun rata2 tk pernah bersua muka... cuma berhubung di alam maya je.. saling tolong menolong antara satu sama lain.. berkongsi ilmu dan macam2 lagi..

eh melalut pulop... hehehe... sebenarnya nk share kan video Tips Berpantang dgn Set Berpantang Shaklee from my dear nanny, Master Hadhatina ni... masa berpantang kat Yaya dlu, saya pun amik set ni... saya bersalin kat Yaya secara ceaserian sebab Yaya breech... Alhamdulillah rasa segar dan bertenaga jer walaupun biasalah dlm pantang kan dgn tk cukup tido semua... luka pun cepat sembuh... yang paling best, saya boleh teruskan pengambilan Shaklee walaupun Yaya kena jaundice dkt 2 minggu jugak (sebab saya darah O+, so anak2 saya mmg akan kena jaundice)... masa nurse Klinik Kesihatan datang check kt umah, dia pesan kalau amik jamu stop dulu sbb baby ada jaundice... bila saya bgtau saya tk amik jamu, saya amik supplemen/vitamin Shaklee je, so nurse kata ok... boleh teruskan... pengalaman dua anak terdahulu, saya amik jamu... so bila anak2 saya kena jaundice.. selagi dorang tak sembuh sepenuhnya, selama tulah saya tk boleh amik jamu... badan mmg rasa tk sedap sangat sebab bila kita dh bersalin, guna banyak tenaga, hilang banyak darah dll... pastu tk leh amik jamu utk kuatkan badan balik kan... tapi, mmg lain rasa berpantang dgn Shaklee banding dengan jamu...


Jom tengok video nya kat sini...  Tips Berpantang from Master Hadhatina

Bila tengok video nanny Master Hadhatina ni... rasa tingin pulak nk pregnant lagi.. hahaha... tunggu Yaya besar sikit dlm 2-3 tahun ke bolehlah kot... tk sabar nak lalui pengalaman mengandung dan berpantang lagi sekali dengan Shaklee... :))

Mommies yang masih mencari set berpantang yang sesuai untuk berpantang nanti, bolehlah try set Berpantang Shaklee ni... don't worry, set berpantang ni boleh diteruskan sampai lepas habis tempoh berpantang, malah en.suami dan seisi keluarga pun boleh share kalau nak sebab Shaklee ni supplements untuk kesihatan... berbaloi2 kan?

Nak cuba? Contact saya yea...
saya boleh cadangkan ikut keperluan dan bajet anda...!!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

Saturday, 9 November 2013

Fungsi Vitamin E Shaklee untuk kulit cantik, kesuburan lelaki

Terdapat banyak Vitamin E di pasaran sekarang ni.. tapi, apa perbezaan Vitamin E di pasaran dengan Vitamin E Shaklee?? Jom tengok.. 
  • dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah Vitamin E yang paling lengkap di pasaran.
  • Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot.  Juga penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

FUNGSI VITAMIN E
1. Melindungi jantung
  •  Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain. 
2. Mempertingkatkan kemampuan reproduktif 
  • Kajian pada tahun 1924 mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
3. Anti penuaan 
  • 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut akne dan bintik penuaan.  Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tone muka, dada dan otot peha.
4. Anti-Oksidan yang kuat 
  • Pengambilan lebih dari 1,200 IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.
5. Kelestarian tenaga 
  • Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
6. Memperbaiki Arthritis 
  • Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.
7. Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopous seperti hot flush.
8. Memperbaiki parut 

Sebotol ada 120 biji untuk kegunaan 4 BULAN tau! Bukan sebulan...!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

Thursday, 7 November 2013

Kekalkan Kesihatan dengan VitaLea Shaklee - Multivitamin Terbaik

Baru2 ni saya mengGoogle pasal multivitamin... apa yg saya jumpa buat saya rasa awesome sgt...!  Sebab apa rasa awesome...?  Sebab saya rasa saya memang telah buat keputusan yang tepat... tengok lah apa yg saya nk kongsikan ni... :))


Tengoklah tu... multivitamin Shaklee dok kat ranking no.berapa...? berapa skor yang Shaklee dapat dari segi keberkesanan? Tidak syak lagi (ehh macam iklan tv pulop)... antara sebab yang menjelaskan kenapa Shaklee menjadi fenomena sekarang ni...

Meh tengok multivitamin Shaklee yang hebat sgt ni... hehehe


  • Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai 'Vitalize-Mineral' dan disingkatkan sebutan kepada 'Vita-Min', dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.
  • Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.
  • Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.  Diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
  • Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina.  Dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai 'Explo-Tab'.
  • Merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.  Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
  • Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
  • Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

FUNGSI UTAMA VITA-LEA
  • Penambahan tenaga segera ~ pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap nutrisi ~ kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
  • Keupayaan Sistem Produktif ~ penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisma ~ sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh ~ menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
  • Melindungi organ ~ melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Ni saya nk share eksperimen saya baru2 ni... hahaha kemain ada eksperimen pulak! Alkisahnya ada customer bagi feedback kt saya... dia kata mmg badan rasa sedap jer amik Vita-Lea ni.. cuma Vita-Lea tu agak besar bagi dia.. so saya try larutkan dalam air dan minum... perghhh betullahhh... memang cepat jer Vita-Lea tu melarut dlm air... x smpi berapa minit pun...! Dan bila minum.. ok jer.. tk pahit, tk masam... ok2 jer leh telan mcm minum air biasa... kalau tk percaya, sapa ada Vita-Lea kt umah tu boleh try! hehe..


Okay... takat ni dlu lah nk share pasal supplemen hebat Shaklee ni... sapa dh try mmg akan akui kebagusannya (eh ada ka word kebagusan? hantam sajork...).. en.somi saya yang susah nk consume supplemen pun suka amik Vita-Lea ni.. rasa badan segar bertenaga gitu... org lelaki ni dia susah nk puji2 kan.. tp kalau dh tiap2 pagi mintak nk mkn Vita-Lea tu... kira baguih la tu kan...? Sekarang ni dah pandai amik sendiri tiap2 pagi.. tk yah nak remind... kalau nk outstation tu.. berkali2 pesan jgn lupa bekalkan VitaLea untuk dia...

Yang lagi best... sebotol ada 120 biji... so tahan berbulan2 sebab sehari mkn sebijik je... senangnya nk sihat kan..?

Kalau dh berkenan tu.. jgn la malu2 nk tya na... hehehe...
saya boleh cadangkan ikut keperluan dan bajet anda...!!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG