"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, 7 November 2013

Kekalkan Kesihatan dengan VitaLea Shaklee - Multivitamin Terbaik

Baru2 ni saya mengGoogle pasal multivitamin... apa yg saya jumpa buat saya rasa awesome sgt...!  Sebab apa rasa awesome...?  Sebab saya rasa saya memang telah buat keputusan yang tepat... tengok lah apa yg saya nk kongsikan ni... :))


Tengoklah tu... multivitamin Shaklee dok kat ranking no.berapa...? berapa skor yang Shaklee dapat dari segi keberkesanan? Tidak syak lagi (ehh macam iklan tv pulop)... antara sebab yang menjelaskan kenapa Shaklee menjadi fenomena sekarang ni...

Meh tengok multivitamin Shaklee yang hebat sgt ni... hehehe


  • Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai 'Vitalize-Mineral' dan disingkatkan sebutan kepada 'Vita-Min', dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.
  • Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.
  • Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.  Diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
  • Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina.  Dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai 'Explo-Tab'.
  • Merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.  Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
  • Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
  • Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

FUNGSI UTAMA VITA-LEA
  • Penambahan tenaga segera ~ pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap nutrisi ~ kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
  • Keupayaan Sistem Produktif ~ penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisma ~ sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh ~ menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
  • Melindungi organ ~ melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Ni saya nk share eksperimen saya baru2 ni... hahaha kemain ada eksperimen pulak! Alkisahnya ada customer bagi feedback kt saya... dia kata mmg badan rasa sedap jer amik Vita-Lea ni.. cuma Vita-Lea tu agak besar bagi dia.. so saya try larutkan dalam air dan minum... perghhh betullahhh... memang cepat jer Vita-Lea tu melarut dlm air... x smpi berapa minit pun...! Dan bila minum.. ok jer.. tk pahit, tk masam... ok2 jer leh telan mcm minum air biasa... kalau tk percaya, sapa ada Vita-Lea kt umah tu boleh try! hehe..


Okay... takat ni dlu lah nk share pasal supplemen hebat Shaklee ni... sapa dh try mmg akan akui kebagusannya (eh ada ka word kebagusan? hantam sajork...).. en.somi saya yang susah nk consume supplemen pun suka amik Vita-Lea ni.. rasa badan segar bertenaga gitu... org lelaki ni dia susah nk puji2 kan.. tp kalau dh tiap2 pagi mintak nk mkn Vita-Lea tu... kira baguih la tu kan...? Sekarang ni dah pandai amik sendiri tiap2 pagi.. tk yah nak remind... kalau nk outstation tu.. berkali2 pesan jgn lupa bekalkan VitaLea untuk dia...

Yang lagi best... sebotol ada 120 biji... so tahan berbulan2 sebab sehari mkn sebijik je... senangnya nk sihat kan..?

Kalau dh berkenan tu.. jgn la malu2 nk tya na... hehehe...
saya boleh cadangkan ikut keperluan dan bajet anda...!!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment