"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, 18 December 2013

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee!!

Wow!! Fenomenanya Shaklee sekarang ni! Sebut Shaklee jer mesti org akan respond, “ooo Shaklee…” Dah ramai yang mula percaya dengan produk Shaklee.. Ada yang join ahli untuk makan sendiri jer, ada yang join sebab nak buat side income. Yer lah, skrg ni kan semua pun dh naik… instead of kita mengeluh macam2 pun tak ada yang berubah, betul tak…? Dengan buat biz Shaklee ni, sekurang-kurangnya, dapat la tampung sikit perbelanjaan yang saban hari makin meningkat tu… kalau rasa, “alahh.. bkn banyak pun.. RM30 jer..”… kak long oiii RM30 pun saper nk bagi saja2 kan… RM30 tu kalau bagi Miza ni, lepas gak nk bli susu atau diapers Yaya… betul tak?? Kalau yang kerja tu, RM30 tu lepas la nak buat isik minyak keta ke, buat duit belanja mkn ke… kan?? 

Anda berminat nak sertai kami? Syarat paling utama… anda mestilah berumur 18 tahun ke atas. Heheheh… Jom tengok 7 Kelebihan Menjadi Pengedar Shaklee: 

1. Modal dan Risiko yang rendah 

Tidak seperti bisnes lain yang memerlukan modal yang tinggi (dan risiko yang tinggi), hanya modal serendah RM65 (tambah postage kit ahli RM10 untuk Semenanjung Malaysia dan RM20 bagi mereka di Sabah/Sarawak) sahaja diperlukan untuk pendaftaran seumur hidup sebagai Pengedar Shaklee. Tidak ada yuran atau komitmen bulanan!! 

2. Shaklee adalah jenama terkenal dan berkualiti daripada Amerika Syarikat 

Shaklee adalah jenama terkenal yang semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia kerana kualitinya. Maklumat mengenai Shaklee : http://www.shaklee.com.my/bm/main.asp. So anda tak perlu susah-susah nk explain kat customer sebab Shaklee memang dah well known.. untungnya!  

3. Sistem online & penghantaran yang mudah 

Shaklee mempunyai sistem online yang mudah digunakan. Anda tidak perlu lagi pergi ke cawangan untuk mengambil produk dan kemudian ke pejabat pos untuk poskan kepada pelanggan. Hanya order melalui sistem online Shaklee dan produk akan dihantar terus oleh Shaklee kepada pelanggan anda melalui courier. Mudah dan menjimatkan masa dan wang anda kan? 

Ini yang paling Miza suka sekali... percaya tak..? selama ni Miza tk pernah lagi pergi amik stok di branch.. sebelum Shaklee go for on9, Miza pesan barang melalui panggilan telefon... sekarang dh ada on9 lagi lah senang... oder dan tunggu di rumah jer...!

4. Bonus yang lumayan 

Shaklee memberikan bonus yang lumayan kepada setiap pengedar berdasarkan jualan. Ini termasuk bonus wang tunai, bonus kereta, percutian/haji dan umrah dan banyak lagi. Lagi banyak jualan, lagi banyak bonus anda. Anda tentukan. Jika tiada jualan jangan risau kerana anda tidak dikenakan sebarang caj atau komitmen bulanan. Cuma tiadalah bonus. Jadi tiada risiko di pihak anda. 

5. Support group yang hebat (Whatsapp dan Facebook) 

Dengan menyertai Shaklee sebagai pengedar, anda akan diberikan support group di Whatsapp dan Facebook yang hebat untuk sama-sama membantu anda memahami produk Shaklee dan menjualnya kepada pelanggan. Menjual beramai-ramai lebih menyeronokkan dan anda boleh sama-sama berbincang dan bertukar-tukar tip & strategi. 

Tapi jangan tersalah pilih yea... tengok jugak pada upline yang korang nak register tu... sebab based pada pengalaman Miza sendiri, ada beberapa orang kawan Miza yang join Shaklee dengan group yang salah... dibiar terkapai2 sorang diri... tk der guide dari upline apatah lagi group... susur galur group dia pun dia tk tahu... malah utk makan sendiri pun tk tau panduan macam mana... macam mana nak guide kita... sayang kan?

6. Harga yang rendah untuk kegunaan sendiri 

Semua Pengedar Shaklee diberikan ID untuk membeli produk Shaklee dengan harga yang lebih rendah. Jika anda seorang pengguna Shaklee, lebih baik anda mendaftar terus sebagai pengedar walaupun anda tidak mahu menjalankan business Shaklee. Anda tetap akan diberikan bonus atas setiap produk yang anda gunakan jika melebihi 150uv pada bulan semasa. 

7. Cara Menjana Income Tambahan yang Terbaik 

Menjadi Pengedar Shaklee tidak memerlukan anda menguruskannya secara full time. Anda boleh meneruskan kerja harian anda sekarang di samping menjadi Pengedar Shaklee kerana Shaklee mempunyai sistem online yang efisien yang membolehkan anda menguruskan order pelanggan secara online di mana-mana sahaja. Packing dan penghantaran juga diuruskan sepenuhnya oleh Shaklee. Samada anda suri rumah atau bekerjaya, bisness Shaklee pasti sesuai untuk anda!! 

Best tak…? Best kan..? hehehe… kalau berminat, bolehlah contact Miza yea… jom kita kasik gegar dengan Shaklee…!!! 

~ Dare to dreaming ~

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment