"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Tuesday, 11 February 2014

BFF Ku Dah Kurus Dengan Shaklee...!

Assalamualaikum WBR...!!

Hehehe.. lamanya nak siapkan entry pasal testimoni BFF Miza tu kan (refer entry ni...) sebenarnya Miza tengah cari gambar dengan dia masa zaman belajar kt Politeknik dulu.. tapi tak jumpa2... gambar yang kitaorg amik masa last jumpa tahun 2008 dulu pun x jumpa juga... huhuhu sadis... almaklumla, masa tu amik gambar kan guna filem.. lepas cuci, kalau negatif filem tu hilang... kirim salam la jawabnya...

Oklah.. back to topic... BFF Miza ni nama dia Akmal Janah... Sweet and steady orangnya... Dari zaman belajar dlu memang agak chubby... Chubby tapi comel ok...!! Satu yang Miza kagum sgt dgn Akmal, her self esteem very high.. tk amik port apa org nak ckp pasal dia... lumrah manusia la kan.. suka kutuk kelemahan orang lain... dari zaman belajar, masuk ke alam pekerjaan, kahwin, beranak pinak, maintain jer dengan ke'chubby'annya...

Sampailah satu hari yang hening tu (hening sangat!)... Akmal Whatsapp Miza... masa tu Miza kat luar dgn en.somi... tak sempat Miza nk reply, terus dia call... urgent bebeno la tu ye dear!  Dia kata nk Set Kurus Shaklee... tak nyabo2 lagi dah... so Miza cadangkan pada dia untuk amik Alfalfa Complex, Lecithin, Omega Guard dan Cinch Energy Tea Mix... Masa tu bulan September 2013.. Pastu dek kesibukan masing2 (sibuk kalah bapak menteri kitaorg ni kih3).. tenggelam timbul je kitaorg.. hehe.. tapi Akmal ada cakap, di samping produk Shaklee, dia tengah nak abiskan jamu yang dah beli sebelum tu... 

Tetiba bulan November 2013... Akmal Whatsapp Miza lagi... dia update yang berat badannya dah turun dari 98 kg ke 87 kg..!  Terkejut jugaklah Miza... rasa macam tak percaya pun ada... sebab dalam masa sebelum tu tk der la dia update any progress sgt pun... dia kata... masa mula2 ambil Set Kurus Shaklee bulan September tu.. dia tak amik betul2... kan dengan amik jamu lagi... tapi start Oktober 2013 baru dia mula konsisten, dan amik produk Shaklee semata2.. bulan tu jugak dia tambah CoQ Health dalam Set Kurus dia ni... jangan tak tahu, antara kandungan CoQ Health ialah Green Tea yang terbukti berkesan dalam membantu penurunan berat badan...!

Selepas dia hantar gambar sebelum dan selepasnya... ada rasa yang tak dapat digambarkan... sebagai seorang SID, Miza rasa terharu sangat dapat membantu Akmal menurunkan berat badan.. dan sebagai seorang sahabat, Miza rasa terharu dan kagum dengan kesungguhan Akmal... yes dear, i'm so proud of u!!! Sebab kalau dia tak konsisten, dan tanpa kesungguhan.. tak mungkin akan dapat menurunkan berat badan dalam masa beberapa bulan saja kan.. dan yang penting, dengan sihat dan selamat..! Selain berat badan dah kurang.. dia kata badan pun rasa lebih sihat, segar pastu tak letih lesu...

Tengoklah ni... kemain lagi makcik ni.. sejak dah selim melim.. asyik selfie je... pastu buat collage Whatsapp kat Miza.. hehehe... yang latest ritu, dia update... berat dia dah turun lagi, jadi 85kg...! Baju kurung moden sampai kena alter sebab besar... beli baju lak sampai kena pegi tukar balik sebab saiz dah smaller...



Rasa seronok dan teruja tiap kali dia update pasal berat badan dia, kegembiraan dia sejak berShaklee ni... secara tak langsung, BFF Miza ni dah buktikan... dengan pengambilan yang konsisten, memang boleh kurus dengan hasil yang superb..! 

Ni nak membebel... dalam gembira2 ni.. kadang2 ada gak yang menguji kesabaran kan... hehehe... bila ada customer yang komplen, tak kurus pun amik Shaklee ni... baru amik seminggu cik kak.. tak sampai sebulan... memanglah tak nampak kesan mendadak macam sesetengah produk yang claim turun berat badan sampai berkilo2 dalam sebulan tu! Bila tanya2 balik, cara makan macam mana, amik suplemen macam mana, minum air banyak mana... hurmmm.. kantoii... amik suplemen main2.. kejap amik kejap tak amik.. astu air kosong minum time makan je (time makan pun bedal air yang manis2...!), makan lak belasah tak hengat (dengan Shaklee memang tak perlu sekat makan ok, tapi kalau nak kesan yang lebih cepat dan baik, kawal le sukatan makanan yang diambil ye).. abih tu camno... bila tanya lagi... takkan tak rasa apa2 sejak berShaklee ni... baru la dia bgtau.. "haah, ada la rasa badan lebih ringan, segar je.. tak letih... pembuangan pun lancorrr... badan pun ada shape sikit..." sebab dia fokus pada berapa kg yang turun, so kesan positif yang lain dia tak pasan...

Miza tak nak la overclaim kan... tapi saper yang nak kurus dan sihat dalam masa yang sama.. Shaklee memang pilihan yang terbaik...! Tapi kalau korang yang nak kurus dalam masa yang singkat, dan tak kisah produk tu beri kesan tak baik pada kesihatan, pada badan korang, Shaklee bukan pilihan terbaik utk korang...

Haha kan dah panjang membebel mak jemah... ok, pilihan di tangan korang.. nk kurus yang macam mana kan... kalau ati dah berkenan nak kurus dengan Shaklee.. bolehlah contact Miza yea... 

XOXO...!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment