"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Saturday, 1 February 2014

Apa Ada Dalam Vita-Lea Shaklee?

Hari tu Miza dh cerita pasal kelebihan dan fungsi Vita-Lea Shaklee di entry ni kan... so kali ni nak share apa yang terkandung dalam Vita-Lea Shaklee pulak yang membuatkan vitamin yang satu ni menjadi kegemaran customers Miza dan Miza sendiri...


Vitamin A
Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
Vitamin D
Memperkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
Vitamin E
Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, arthritis, baik untuk system produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.
Vitamin C
Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, mempercepatkan penyembuhan luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.
Asid folik
Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, mengurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut dan kesihatan kulit.
Vita B1
Menukarkan makanan kepada tenaga, memperkasakan memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.
Vita B2
Menukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.
Vita B3
Menukarkan makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.
Vita B6
Metabolisma protin, memperbaiki otot, senggugut, penenang, tenaga, mengelakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia.
Vita B12
Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, membantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.
Biotin
Bantu B-Kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.
Vita B5
Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, arthritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.
Kalsium
Memperkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis/penyakit tulang lembut.
Fosforus
Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat arthritis, anoreksia.
Iodin
Baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.
Zat Besi
Membentuk haemoglobin, meredakan sakit akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.
Magnesium
Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan system saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadaman.
Copper
Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan.
Zink
Memperkasakan system imun, mempercepat penyembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

Banyaknya khasiat yang terkandung dalam Vita-Lea ni.. patutlah kebanyakan customer Miza bagi feedback yang dorang rasa lebih segar dan bertenaga sejak amik VitaLea... dan patutlah en.somi Miza tu suka sangat dengan Vita-Lea ni.. hihihi... pengalaman Miza sendiri amik Vita-Lea ni masa mengandung dulu, HB serta kandungan gula dalam darah cantik jer, badan pun segar bertenaga walaupun selalu balik kerja lewat...

Sebotol ada 120 biji, so tahan sampai 4 bulan sebab sehari amik sebijik je... Harga pun mampu milik... Satu rumah pun boleh consume... tapi taklah tahan sampai 4 bulan kalau satu umah ada ramai org... hehehe..

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment