"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Monday, 20 January 2014

B Complex Shaklee

Vitamin B adalah antara vitamin yang selalu kita ambil untuk memelihara kesihatan kan... terutamanya kalau kita sedang merancang untuk hamil, sedang hamil, terdedah kepada persekitaran yang memberi tekanan dan lain-lain lagi.

Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan, sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Sebab tulah, penting untuk kita mengambil Vitamin B Kompleks setiap hari.



Dalam Shaklee pun ada Vitamin B, dikenali sebagai B-Complex.  Kecik je botolnya, tapi khasiatnya besar tau...!  Bezanya B-Complex Shaklee dengan Vitamin B lain di pasaran ialah...
  • dicipta oleh para saintis Shaklee dengan kadar kebolehserapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.  Ini kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik di pasaran bersifat sintetik.
  • B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik.  Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Fungsi Utama B-Complex Shaklee
  • Menukar makanan kepada tenaga ~ bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.
  • Melawan tekanan ~ Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • Membantu tumbesaran ~ Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak.  Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • Rambut beruban dan gugur ~ membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
  • Baik untuk mata ~ mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus.
  • Mencegah anemia ~ membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
  • Meredakan senggugut ~ baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon seperti pil perancang, dan ubat tahan sakit.
  • Mencegah perlcche - dikenali juga sebagai rekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau.
  • Detoksifikasi ~ meredakan alahan

Banyakkan fungsinya..? Sebab tu B-Complex Shaklee ni terdapat dalam Set Kehamilan, Set Bersalin, Set Resdung, Set Kecantikan, Set Migrain dan lain-lain lagi...

Yang paling best dgn B-Complex Shaklee ni, harga dah lah mampu milik sangat, pastu sebotol tahan sampai 4 bulan...!! Berbaloi2 kan..??

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

1 comment:

  1. Assalam Puan

    Yer, saya masih berterusan amik B-Complex untuk Anti Stress. Alhamdulillah!

    Jom Visit http://jejarihaq2u.blogspot.com

    ReplyDelete