"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, 9 January 2014

Testimoni Set Kurus Shaklee

Hari ni nk share testimoni kawan sekolah lama saya yang dh jadi regular customer saya, hehehe... Dia sgt berazam nk turunkan berat badannya...  dia cakap dia pernah amik H*******e tapi tk terikut dengan regim produk tersebut... apabila dia dengar saya dah berjaya turunkan berat badan sejak amik Shaklee... dia pun nk try...  Kronologinya macam ni...

Mula2 sekali dia amik Vitalea, Lecithin, Omega Guard dan Alfalfa... sbb masa tu bulan puasa... saya sangat galakkan dia ambil Vitalea sekali... utk beri dia tenaga dan khasiat yang diperlukan sepanjang proses penurunan berat badan tu...  Feedback awal dia masa tu? "Badan rasa segar dan ringan...' - syukur Alhamdulillah...!

Lagi berapa hari nk raya.. dia msg kt saya... ayat dia, "miza...! hang punya pasai lah ni...!" Terkejut saya.. igtkan pasal apa... tau tak pasal apa...? Dia kata baju raya dia dah longgar...! Sbb dh dekat sgt nk raya baru gi amik baju... tailor tk sempat nk alter lg dah... so dia kata, baju raya tahun ni besar mcm baju pinjam...! hehehehe... happy sgt saya dengar...!

Tak lama lepas tu.. dia tambah dengan Cinch Shake Mix Caffe Latte pulak... dia kata selalu dia minum time dinner... kdg2 dia amik masa breakfast... sedap shake dgn susu dia kata lagi... then, dia tambah pulak amik Cinch Energy Tea Mix... tiap2 hari dia minum air kosong 3L... Siap Whatsapp kat saya gambar bekas air segebuk yang dia minum sepanjang hari di tempat kerja... haha...dia kata, Cinch Tea Mix ni best... proses 'membuang' tiap2 pagi rasa best jer... mcm2 yg keluar... hahaha ampun..! ni bukan saya kata... dia kataaa....!!

Yang terakhir dia bg testimoni... berat badan dh turun 5 kg...! tu bulan September yang lalu.. skrg ni entah dh berapa kg kan... dia kata nti dia nak amik ESP pulak... nk dptkan kulit muka yang flawless dan glowing gitu...! (sbb masa COD barang kt dia ritu.. dia kata muka saya glowing.. sbb saya minum ESP.. hahahaha)


Sejujurnya... rasa gembira sangat tiap kali dapat feedback positif dari customer setelah consume Set Kurus Shaklee... tak perlu pantang itu ini, cumanya kawallah pemakanan anda yea... kalau makan tak hengat... amik bapak ubat kurus aper pun memang tak jalan! Betul tak..? Pastu.. jangan lupa amik banyak air kosong supaya supplemen yang kita amik tu dapat berfungsi dengan baik... banyakkan juga pengambilan serat, buah-buahan dan sayur-sayuran... kalau malas nk bersenam, abis-abis sangat pun... jalanlah keliling rumah ke... lari setempat ke... hehehe.. kasik gerak sikit badan yang montel tu...

Dan yang paling utama sekali... apabila kita mengambil supplemen ni... kenalah ISTIQAMAH atau dalam bahasa modennya KONSISTEN...! Kalau anda kejap amik, kejap tak amik... lupalah, bizilah, tak sempatlah... janganlah komplen, "orang lain amik Shaklee boleh kurus, saya amik Shaklee dah lama tk kurus-kurus pun..."... cuba check balik... water intake banyak mana... pemakanan macam mana, dan konsisten ke tak pengambilan... rugi kan kalau dah beli beriya-iya lepas tu tak amik betul2... orang lain dah sakan tukar saiz baju bagai... kita dok pakai baju saiz tu je.. silap2 tukar saiz gak tapi kepada saiz lagi besar!!! erkkk lariiiii....

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment