"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Monday, 6 January 2014

Testimoni Set Mengandung Shaklee


Inilah dia set yang mengenalkan saya dengan Shaklee... saya ada citer details Set Mengandung Shaklee ni kat sini... 

Setelah saya disahkan mengandung anak ke-3 pada tahun 2011 (last mengandung tahun 2004.. lama tu beb!).. umur pun dh msuk 3 series... so saya terus google cari set kehamilan, dan terjumpa Shaklee... 


Maser tu saya masih bekerja, hari2 blk kerja jam 8pm... ada masanya atas keperluan tugas, blk pukul 11pm, 2am pun penah...! (macam org penting sgt mak kan! hehehehe) Cumanya sepjg kehamilan tu saya tak der selera makan (siyes tengok nasik pun tak stim!) dan selalu muntah2 sbb perut masuk angin kata cik misi.. tp Alhamdulillah, walaupun x lalu makan, balik kerja lambat... tp bila balik umah masih bertenaga utk buat kerja umah lagi (kat umah saya tu... sapu sampah, basuh baju hari-hari, tk tahulah kat umah orang lain macam mana...).  HB dan kandungan gula dlm darah pun cantik je tiap kali checkup... bdn pun x naik macam dipam-pam sepanjang pregnancy... 


Yang paling saya suka... sepanjang kehamilan dengan Set Mengandung Shaklee ni... muka tak sembap, kaki pun tak bengkak, dan sakit belakang serta simpul biawak yg selalu preggy mommies alami pun saya tak kena.. syukur... mmg indah sgt pregnancy kali ni.. masa tu terfikir... kalaulah saya jumpa Shaklee dari mengandung anak pertama lagi kan best... siap ada yg tegur saya nampak makin cerah masa pregnant... anak ketiga ni pun kulitnya lebih cerah berbanding anak pertama dan kedua... (hihihi jgn marah anak2 mama...).. pastu masa raya thn 2012 tu saya baru abis pantang.. bila gi beraya, ramai sedara mara yg terkejut bila bgtau baby baru umur 2 bln masa tu sbb badan dia nmpk mantap dan keras.. takder terlentok2 mcm baby yg umur 2 bln... hari pertama saya masuk kerja lepas cuti bersalin 3 bulan, babysitter tanya "Yaya dah meniarap ke?".  Terkejut gak la saya... balik umah... masa golek2 kt ruang tamu... Yaya meniarap..! Ya Allah gembiranya hati saya...!  Masuk umur 10 bulan, Yaya dah boleh berjalan... sekarang umur Yaya 1 thn 7 bln... gigi pun dh penuh smpi ke geraham...!


Mommies jangan le risau tengok fullset tu macam banyakkkk je kan.. bukan kena amik ni semua sekaligus... saya dlu pun amik peringkat2.. sikit2.. ikut trimester... smpi complete fullset.. yg untungnya lagi set ni.. boleh amik sampai dlm pantang, lps abis pantang pun leh amik... sebotol tahan berbulan2... pelaburan yg sgt menguntungkan!!!

~ Ingat.. 9 bulan yang indah tau..!!! ~ (>_<)

Nak cuba? Contact saya yea...
saya boleh cadangkan ikut keperluan dan bajet anda...!!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment