"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, 20 February 2014

Performance Drink - Bukan Sekadar Air Oren Biasa!!

Sekarang ni musim panas kan...? Tekak pun rasa kering je... tengah cuaca macam ni, sebolehnya nak elak je aktiviti kat luar rumah... tapi kalau dah terpaksa nak buat macam mana kan... cuma kalau boleh tu minimizekan.. nak nak yang ada anak kecik (macam Miza ni kan hehehe).. cuaca yang panas dan tak menentu ni boleh menyebabkan kanak2 mudah dijangkiti macam2 penyakit... tak tahan kalau tengok anak2 sakit melepek je...

Cakap pasal cuaca panas.. paling best kalau dapat teguk air yang sejuk kan..? perghh.. mengalir di tekak tu rasa sejukkk je... kat umah Miza yang wajib ada sekarang ni... Performance Drink Shaklee tentunya... Meh nak share info Performance Drink ni... 


Performance Drink Shaklee ni ialah minuman elektrolit yang terbukti secara klinikal, melalui rumusan eksklusif 'OptiCarb' yang sudah dipatenkan berupaya meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh.  Kalau nak dibandingkan dengan minuman sukan yang lain, Performance Drink ni mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

FUNGSI UTAMA PERFORMANCE DRINK

Meningkatkan Daya Ketahanan Badan
Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

Membekal Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal
Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.  Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.  Performance Drink turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

Mencegah Penyahhidratan
Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.

Mengekalkan Paras Gula
Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.

Performance Drink ni sangatlah sesuai untuk:
~ Para atlet
~ Mereka yang berpuasa
~ Sebelum dan selepas menjalani pembedahan
~ Tidur lewat malam
~ Keletihan
~ Penyahhidratan otot dan kulit
~ Vagina yang kering
~ Cirit birit
~ Tiada selera makan
~ Rendah paras gula
~ Kepeningan dsb

Pendek kata... sapa yg dah start ganti puasa ataupun nak puasa sunat, ibu hamil yang loya, muntah2, tak lalu makan, yang buat workout untuk kuruskan badan dsb highly recommend lah Performance Drink ni... :))

Anak saya Ain pun saya bekalkan Performance Drink ni ke sekolah.. sebab dia balik rumah lepas KAFA dalam pukul 5.30 petang macam tu.. kalau tidak, sampai umah jer, melepek keletihan... sejak bagi Performance Drink ni, alhamdulillah, ceria je bila sampai umah.. mama pun tk spoil mood sambut dia balik.. haha...

Nak minum Performance Drink ni shake dia ajer dgn air sejuk pun boleh (ritu saya buat ais krim Malaysia Performance Drink kat umah.. laku keras...! hahaha)... ataupun shake dgn ESP dan Mealshake a.k.a Set Mighty Gems pun sodap... rasa ala2 Vitagen gitu..

XOXO...!!! 

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment