"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, 13 February 2014

Pizza Paling Senang Di Dunia...!

Semalam punya cerita da... ingat nak menjala lagi sebab anak2 request nak mkn roti jala lagi.. sekali tgk2 kari ayam dah tunjuk simptom nak basi.. huhuhu... Miza terlupa nak panaskan pagi tu... (titik tangan kang baru tau!) Sib baik tinggal ubi ngan terung je.. ayam dh licin...

So menu minum petang ditukarkan kepada... Pizza Paling Senang di Dunia..! Amboi awat nama dia lagu tu... haha.. sebab memang senang banget nak bikin pizza ni... budak sekolah pun blh buat tapi kena jaga2 masa nak masuk dan keluarkan pizza dari oven... panas seh..!

Kan Miza ni 'rajin' orangnya... nak buat yang senang2, cepat2 je.. ekekeke... Miza guna pastry Kawanku tu... potong kecil2 sebab oven Miza comey je... lagipun best gak, lagi senang nak ngap! Sapu dengan sos spagetti Kimball, susun sosej yang dipotong bulat, tabur keju parut... bakar... siap...!!! Ni lah hasilnya... macam hebat a.k.a terror sgt mak jemah khennn...


Guna Flexi Pastry Wrap n' Rolls Kawanku (plain) kali ni memang sedap, garing....! Kalau tk ada, boleh jer ganti dengan roti Gardenia biasa tu... Miza dah try.. semua pun sedap... hehehe..

Pada mommies yang 'rajin' macam Miza boleh la try pizza paling senang di dunia ni.. tak yah susah2 nak oder pizza online lagi dah.. topping tu leh tukar ikut selera masing2.. kdg2 Miza letak tuna mayonis dalam tin tu... kunun macam Island Supreme lah heehehe...

Dan yang paling hepi sebab dapat minum petang rileks2 dengan anak2.. best thing ever.. :))

XOXO...!

No comments:

Post a Comment