"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, 30 April 2014

10 Tip Cepatkan metabolisme Badan

Antara punca berat badan susah turun ialah kadar metabolisma yang perlahan. So macam mana nak tingkatkan metabolisma...? Jom tengok...

1. Minum air secukupnya.


2. Jangan lupa supplement KALSIUM. Kajian menunjukkan bahawa kekurangan kalsium di dalam tubuh mencetuskan hormon yang menyebabkan badan anda berpaut dengan lemak yang sebenarnya boleh dibakar. Ostematrix Shaklee, pil kalsium terbaik..!!!

3. Makan! Memakan snek dengan kerap dapat membantu. Pilihlah snek yang mempunyai kandungan fiber dan protein yang tinggi seperti buah-buahan, biskut berfiber tinggi atau dadih.

4. Tidur yang cukup. Tidur sekurang-kurang 7 atau 8 jam setiap malam penting untuk mengekalkan metabolisme yang sihat. 

5. Jangan stress. Stress meningkatkan jumlah kortisol di dalam tubuh. Kortisol merupakan hormon yang memberitahu tubuh untuk menyimpan lemak sebagai persediaan sekiranya di dalam situasi yang bertekanan tinggi. B Complex bagus untuk meredakan tekanan..!

6. Sinar mentari baik untuk kesihatan dan metabolisme anda. CoQHealth Plus ada pelindung matahari semulajadi!

7. Lakukan senaman menggunakan pemberat.

8. C untuk cergas. Supplement Vitamin C juga penting. VITAMIN C DAN KALSIUM adalah rakan yang baik dalam meningkatkan metabolisme. Kalsium dapat mempercepatkan metabolisme manakala vitamin C membantu tubuh dalam penyerapan mineral tersebut. Sustained Release Vita C Plus Shaklee boleh membantu..!

9. Pedas! Kandungan capsaicin di dalam cili mampu membakar kalori sehingga 30 minit selepas anda memakannya.

10. Minum Teh Hijau atau Teh Oolong. Teh hijau dan teh oolong mengandungi polifenol yang dapat meningkatkan kadar metabolisme. Anda perlu meminum 4 atau 5 cawan sehari untuk melihat kesannya. Tak yah susah2... amik CoQ Health Plus atau minum Cinch Energy Teamix Shaklee yang mengandungi teh hijau..! 

➙ ➙ ➙ jadi pada yg nk tingkatkan metabolisme jom amalkan VITAMIN C, KALSIUM (OSTEMATRIX), TEH HIJAU (CINCH ENERGY TEA-MIX), CoQ HEALTH PLUS dan B COMPLEX ye..!!


Kredit to my dear fren : http://ilmansofea.blogspot.com/ .. sharing is caring..!

Nak oder produk Shaklee yang best?
Jangan malu2... setiap pertanyaan akan dijawab sebaiknya..!

SMS.Whatsapp Miza, 019-4567 268
Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang (ID 913363)
COD Shaklee sekitar Bayan Lepas, Sungai Ara, Teluk Kumbar, Gelugor Pulau Pinang
mayya7278@gmail.com

Boleh Kurus Ke Dengan Shaklee..?

Assalamualaikum wbr...!

Wahhhh kejap je dah hari terakhir April. Nak iklan jap... Promosi Ostematrix (pil kalsium Shaklee yang lengkap dengan magnesium, vitamin D tuuuu...), beli 6 percuma 1 tu masih berlangsung tau! Rini last day...! Rugi tk grab bulan ni kalau korang memang consumer tegar suplemen/pil Kalsium.. 

Pagi ni Miza ada macam2 rasa.. hihihi... rasa berdebar sebab nak closing... risau sebab rini nak restock barang takut sistem slow.. mesti ramai giler nak oder barang last minit dan sibuk nak closing... pastu rasa happy sebab esok cuti, boleh gi melawat Yasmin di asrama... happy lagi sebab pagi ni dapat testimoni terkini dari BFF Miza... hehehehe.. macam2 rasa ada kan? Tapi yang negatif2 tu jangan fikir2 sgt... tak bagus untuk permulaan hari... yuk kita positifkan minda... in sha Allah yg positif2 je yang akan datang pada kita (eh tetiba macam pakar motivasi plak khennn... hahaha)

Ok tk mo citer panjang2 sebab banyak hal nak settle pagi ni... Miza tinggalkan testimoni latest ni dlu untuk korang baca yea... 


Wow...!!! Miza sendiri rasa teruja sangat sebab sekarang berat badan terkini BFF Miza ni dah 78kg...!!! Nak tahu apa yang dia amik? Ok... sekarang ni dia amik ESP, CoQ Health, Omega Guard, Lecithin, Alfalfa dan HerbLax... suplemen Shaklee yang lain dia ambil untuk kesihatan ialah Zinc Complex, AJHT, Ostematrix dan Peppermint Ginger Plus. Macam banyakkkkk jer...? Taklah... HerbLax dan Peppermint Ginger Plus tu amik sekali sekala je.. bukan tiap2 hari... Paling penting, dia kata.. untuk dinner dia tak makan nasi tapi ganti dengan makanan macam mee, koayteow atau makaroni... AIR KOSONG MINUM SEHARI 3 LITER atau lebih... tu yang utama...

Miza bangga sangat dgn dia kerana dia bersungguh-sungguh nak turunkan berat badan dan dia juga telah berjaya membuktikan bahawa memang boleh kurus dengan Shaklee... janji kena konsisten ambil suplemen, minum banyak air kosong dan kawal jumlah pemakanan (tapi sejujurnya, kalau korang minum banyak air kosong dan amik suplemen betul2, memang korang akan rasa kenyang dan tk der nak makan lebih2 macam selalu...)

Ishhh panjang jugak Miza melalut... ok nanti sambung lagi ye.. kang dak Yaya bangun.. APTB..!

Salam sayang, XOXO...!!
Miza Ahmad
Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang (ID 913363)
COD Shaklee di sekitar Bayan Lepas, Sungai Ara, Teluk Kumbar, Gelugor, Pulau Pinang.
SMS.Whatsapp.WeChat 019-4567 268
mayya7278@gmail.com

Monday, 28 April 2014

Vitamin Untuk Anak Remajaku...

Ni semalam punya cerita... Yasmin, anak sulung Miza balik ke asrama semula... so macam biasa, ni antara bekal wajib mama untuk dia.. alhamdulillah, Yasmin boleh amik semua ni... gud girl hihi... mula2 dlu susah la jugak nak train dia makan vitamin ni... siap amik vitamin depan sinki sbb kdg2 dia tak pandai telan. air dh masuk ke tekak, vitamin lak dok dalam mulut lagi... mula la nak termuntah... en.suami siap ckp tak payah dahlah suh Yasmin amik vitamin... tapi Miza berdegil... degil untuk kesihatan dorang gak kan.. bukan utk org lain... akhirnya ok dah pun... sekarang siap Miza dh bg 1 canister ESP untuk dia di asrama. Sekarang kan semua orang dah mula puasa ganti, termasuklah Yasmin... so boleh amik ESP masa sahur... maklumla duduk asrama ni sahur bukannya macam kat umah kan... makan biskut camtu2 je... amik ESP boleh bg rasa kenyang dan tenaga sepanjang hari... hari yang tak puasa lak, Miza suh dia amik b4 breakfast...

ok... apa yg Miza bekalkan utk Yasmin? yang dalam bekas bulat tu... SR Vita C Plus, B Complex, VitaLea dan Omega Guard... dalam bekas kecik tu Vitamin E... yg dalam botol lak, Ostematrix, Zinc Complex dan Alfalfa...

Perlu ke dia amik semua ni... umur baru je 13 tahun kot... perlu! sebab dari muda ni lah kita kena jaga.. bkn tggu tua atau dah jatuh sakit baru nak amik vitamin kan? Vitamin ni fungsinya untuk memenuhi keperluan nutrisi yang badan kita tak dapat hasilkan sendiri atau tak dapat dari makanan yang kita ambil. Vitamin ni semua untuk memenuhi keperluan nutrisi harian Yasmin di samping membantu agar Yasmin lebih sihat, cergas dan aktif sepanjang hari di sekolah dari pagi sampai malam..

Nanti Miza akan huraikan fungsi tiap2 vitamin tu utk pelajar dan remaja macam Yasmin. entri ni miza taip guna tab.. banyak betul typo error hahaha, lom cekap lagi.

sampai nanti! XOXO
Miza,
Pengedar Sah Shaklee Bayan Lepas
ID 913363
019-4567 268

Tuesday, 22 April 2014

5 Cara Kembalikan Berat Badan Normal


Korang yang dah berjaya turunkan berat badan... penah tak korang terkeluar landasan...? hehehe... kira cheat day la kunun tu kan... lepas dh sakan ber'cheat day' tu baru la nak risau takut berat badan naik balik kan? Tak per.. usah ribut2 ya... meh kita tengok tips kat bawah ni yang boleh bantu...


1. Ambil Sarapan

Kombinasi serat dengan protein akan memberi rasa kenyang yang lebih lama.  Cubalah, 2 keping roti mil penuh dengan putih telur atau ikan salmon salai. Ataupun paling senang, shake ESP dengan oat...! Yummy...!!!


2. Minum Petang

Kalau yang bekerja tu, sebelum balik rumah.. minum petang dulu di pejabat.  Jadi, tak lah korang balik ke rumah dalam keadaan lapar.  Pilihan terbaik, keju rendah lemak, biskut tawar mil penuh (Miza suka biskut Jacobs Hi-Fiber) atau Greek yogurt setengah cawan. Ataupun, boleh juga ambil satu stick Cinch Energy Teamix! 


3. Minum Air



Dehidrasi boleh 'meniru' rasa lapar dan dengan meminum banyak air akan membuatkan korang rasa lebih kenyang. Nak lagi best, boleh letak hirisan lemon dalam botol air kosong... confirm korang akan suka minum air kosong tu.. sedar2 je dah abis...


4. Makan Malam Yang Ringan



Elakkan makan malam yang berat-berat... amik yang ringan dan berkhasiat, lengkap dengan kombinasi serat dan protein seperti ikan stim dengan sayur-sayuran seperti bayam atau brokoli. Boleh juga ambil Cinch Shake Mix..!


5. Makan Lebih Serat



Tahu tak yang serat tak der kalori? So why not korang try kunyah buah yang kaya serat seperti epal, pear, raspberry dan banyak lagi...

Senang je kan..?? Sekali2 nk cheat day tak salah... kejam kot nak kurus sampai kena sekat makan gila-gila.. oh Miza tak sanggup... sib baik ada Shaklee.. bak kata sorang customer tu, boleh makan tanpa bersalah... hahaha... tp jgn la makan smpi tak hengat pulak kan... apa2 pun yang kita ambil, kena lah bersederhana... itu yang sebaiknya...  :))




Ok, jangan lupa apply tips ni tau... janji raya nanti slim mlim... hehehe

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD
SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare

COD SHAKLEE : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG



Monday, 21 April 2014

Pantang Larang dan Tips Pengambilan Suplemen Shaklee

Miza pernahlah sembang dengan beberapa org teman... bila Miza kata Miza consume Shaklee, ada yang ckp, dia consume Shaklee tak nampak kesan pun... bila Miza tanya2, rupanya cara dia ambil tu tak betul... hurmm.. camner nak berkesan kan..? So rini Miza nak share lah tips amik vitamin secara umumnya, dan suplemen Shaklee khususnya... lets cekidautt... ;)







1. Protein (ESP/Mealshakes/Cinch Shake Mix)
~ sebaiknya diambil pada waktu pagi semasa perut kosong kerana waktu pagi metabolisma kita tinggi. Penyerapan protein juga adalah lebih baik semasa perut kosong.

2. Alfalfa
~ Tidak boleh diambil bersama Vitamin E atau GLA (dlm GLA kan ada Vit E, terbaikk...) Vitamin E akan menghalang penyerapan alfalfa.

3. Ostematrix
~ kalsium sebaiknya diambil pada waktu malam sebelum tidur kerana penyerapan kalsium berkesan selepas 12 jam. So bila bangun pagi, in sha Allah hilang sakit pinggang dan mudah 'membuang'.

4. Vitamin C (Sustained Release bkn yang Chewable!)
~ Kalau baru nak/dah demam, batuk atau selsema, patahkan 2 vit C tu dan telan 2-2 bahagian. Sbb SR Vit C Shaklee ni sustained release, means Vitamin C tu dilepaskan ke dalam badan kita setiap jam.. bila badan tk sihat, kita nak kuatkan sistem imun, so boost semua Vit C tu terus ke badan.

5. VitaLea
~ Jangan ambil dengan minuman bersusu kerana boleh mengganggu efiensi penyerapan zat besi (iron)
~ tak boleh ambil dengan Vitamin E atau GLA
~ paling baik kalau ambil dengan Vitamin C kerana iron memerlukan Vitamin C untuk lebih mudah diserap

6. Vitamin Larut Lemak (A,D,E,K) (Carotamax, Vitamin E, GLA)
~ Diambil selepas mengambil makanan berlemak/berminyak kerana vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan.

PALING UTAMA!!! JGN AMBIL VITAMIN DGN MINUMAN BERKAFEIN --> AKAN MENGURANGKAN EFIENSI PENYERAPAN VITAMIN (tapi kalau nak ambil jugak, ambil 1/2 jam sebelum atau selepas makan suplemen).

Pastu.. jgn lupa minum air kosong antara 2 hingga 3 liter sehari ya... untuk optimumkan penyerapan nutrient dari suplemen yang kita ambil tu... barulah kesan pun terasa gitu kat badan kan... XOXO...!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD
SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare

COD SHAKLEE : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

Thursday, 10 April 2014

Tips Beri Anak Omega Guard Shaklee

Hahaha... tajuk cam tk leh blah jer kan... tapi kalau bagi Miza, tajuk ni memang sesuai la dengan cerita Miza hari ni... alkisahnya... si bongsu ucuk nyunyum Miza, si Yaya ni memang peminat tegar Chewable Vita C Plus dan Mealshakes.. tak der masalah nak bagi dua2 ni.. tapi dengan Omega Guard susah sikit (banyak kot!) sebab dia tak nak telan atau kunyah Omega Guard tu.. jeles dgr kwn2 cerita yg dorang sampai terpaksa sorok Omega Guard sbb anak asyik nakk je... tapi Miza kena sorok Chewable Vita C Plus.. hehehe... selera masing2 kan... 


So this is just the way mama jammed! hahaha... betullah orang kata, bila dah jadi seorang ibu ni, kita kena jadi kreatif, untuk pancing selera anak... ye la... rugi la klu Yaya tak dpt khasiat Omega Guard ni... Omega Guard kan bagus utk otak, mata dan kesihatan dia... tambahan pulak, sejak sekian lama tak kena, tetiba kelmarin dia start selsema dan batuk kahak pulak (musim ujan, sejuk kot!)... Omega Guard ni bagus utk cairkan kahak jugak... macam Yaya ni dia tak pandai nak keluarkan kahak lagi.. sebolehnya mama nak cuba kurangkan pengambilan ubat which contains drugs dll bahan yg tak bagus utk kanak2... ibu mana yg tak nak beri yg terbaik utk anaknya kan? (>_<)

Haih... panjang pulak melalutnya mama si Yaya ni... ekekeke... ok ni cara yang Miza buat untuk bagi Omega Guard pada Yaya... Masukkan sebijik Omega Guard ke dalam bubur nasi yang baru dimasak... nanti Omega Guard tu akan melt dalam bubur nasi tu.. tak yah nak potong2 dah... tapi kalau bubur nasi tu sejuk, kenalah potong.. kalau tak, sampai abis makan nanti dok jadi 'sebijik' lagi Omega Guard tu.. last2 mama dia yang kena makan... hihi...

Tapi.. bubur nasi tu janganlah letak ayam atau daging pulak ye.. dah sah2 kita nak letak Omega Guard tu, minyak ikan kan...? Kalau ikut sunnah Nabi pun, daging atau ayam tk leh makan dengan ikan... Miza letak ikan bilis dalam bubur nasi ni... tengok tu.. Yaya makan sampai licin tau.. Mama ngan kakak dia pun tak sempat nak pow... hahaha... selamat sudah sebijik Omega Guard ku...

Ibu2 yang mengalami kesukaran nak bagi si manja ambil Omega Guard ni, bolehlah try cara Miza ni ye... dlu Miza penah letak Omega Guard dalam susu Yaya.. berjaya beberapa kali je.. pastu dia dah tk mo minum.. dia boleh cam rasa susu jadi lain kot.. kih3...


Ok, selamat mencuba...! XOXO..

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD
SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare

COD SHAKLEE : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

Saturday, 5 April 2014

Faktor Mengapa Paha Menjadi Besar?

Dah diet bagai... perut semua dh slim mlim.. tp paha lak besar... huhuhu.. tak cantik la kan..? Bentuk badan buah pear org kata... entri akan datang Miza akan share cara senaman nk kecilkan paha.. Sebelum tu, utk entri kali ni, Miza nk share faktor mengapa paha menjadi besar... kena tahu punca/faktor dlu kan... boleh try atasi mana yg boleh dlu...


1. Faktor keturunan menjadi penyebab paha anda menjadi besar.  Ini berkait rapat dengan jumlah kandungan lemak yang terdapat di dalam tubuh.

2. Pola pemakanan juga merupakan salah satu penyebab mengapa paha menjadi besar.

3. Jika anda kerap makan pada malam hari, ia mampu merangsang pertumbuhan lemak kerana kurangnya aktiviti yang anda lakukan pada waktu malam.

4. Kurang olahraga.  Jadi paha semakin membesar kerana lemak tidak terbakar pada bahagian tersebut.

5. Jantina seseorang juga mempengaruhi jumlah lemak yang terkandung dalam badan.  Biasanya wanita lebih banyak lemak berbanding lelaki.

6. Usia juga sangat mempengaruhi bentuk paha seseorang.  Semakin tua usia seseorang, semakin sedikit aktiviti yang dilakukan oleh mereka.  Jadi timbunan lemak pada bahagian paha semakin meningkat.

Bagi Miza, point no.3 tu antara yang paling baik kalau kita dapat amalkan... cuba amalkan dinner sebelum jam 7 atau 8 malam. Pastu kalau dapat buat aktiviti senaman sikit siang2 tu would be much better... kan?

Jom kita try tips no.3 dan no.4 tu dlu.. tunggu entri Miza akan datang ya.. XOXO...!!!

Thursday, 3 April 2014

8 Tips Badan Pejal dan Seksi - Set Tambah Berat Badan Shaklee..!


Masalah berat badan bukannya setakat overweight dan obesiti je.  Kurang berat badan atau terlalu kurus pun masuk dalam kategori masalah berat badan.  Kena ingat, badan yang terlalu kurus pun berbahaya tau sebab kekurangan gizi dan nutrisi.  Kalau berat badan anda kurang daripada berat badan yang ideal, cepat2 la amik tindakan. Ni Miza nak share tips nk tambah berat badan supaya lebih berisi tapi tetap sihat... zasss...

1. Pengambilan karbohidrat
Karbohidrat yang baik adalah dari buah, sayuran dan gandum.  Jangan lupa mengambil sarapan atau selang-selikan waktu makan dengan snek yang mengandungi sedikit gula.

2. Lemak
Lemak perlu untuk tenaga, menjaga kesihatan kulit rambut dan menaikkan berat badan. Harus diingat, ambillah lemak yang sihat seperti lemak tidak tepu, omega 3 dan omega 6 yang terdapat dalam minyak sayuran.

3. Protein
Badan kita memerlukan protein untuk pembentukan otot, organ dan menjaga fungsi sistem imunisasi badan.  Pilihlah protein sihat seperti ikan, ayam dan kacang-kacangan.  Anda boleh mengambil daging merah tetapi cukup dua kali seminggu.  Elakkan mengambil sosej atau burger.

4. Vitamin
Biasakan diri dengan mengambil beberapa sayuran dan buah dalam sehari.  Pada asasnya semua buah mengandungi semua vitamin. Jadi, makanlah sedikit tapi kerap iaitu 5-6 hidangan buah dan sayur segar sehari.

5.  Mineral
Kalsium, zat besi, fosfur, iodin, natrium, kalium dan florin adalah jenis mineral yang diperlukan badan.  Ia juga berfungsi dalam menjaga kepadatan tulang, gigi, melancarkan pengaliran darah dan sebagainya.  Contohnya, buah, sayuran, susu, keju, kacang-kacangan dan sebagainya.

6. Air Putih
Minuman bersoda, cappuchino dan jus buah memang mengandungi banyak gula dan boleh membuatkan anda cepat gemuk secara tidak sihat.  Paling penting ialah air putih yang boleh membantu melancarkan sistem penghadaman, menjaga kesihatan ginjal dan sebagainya.

7. Senaman
Latihan kardio seperti joging, berjalan cepat dan aerobik boleh membuatkan badan berisi tetapi tidak menggelebeh kerana lemak yang berlebihan.  Lakukan juga rutin latihan angkat beban untuk membentuk dada dan lengan yang padat dan cantik.

8. Jauhi Junk Food!
Hentikan kebiasaan junk food yang anda ambil seperti burger, hot dog, pizza atau daging segera yang dibekukan.  Makanan ini mengandungi lemak tepu dan lemak trans yang mengandungi lemak dan meningkatkan kadar kolesterol.

Kalau anda perasan, nk kurus ke, nak tambah berat badan ke... air putih adalah yang terbaik dan junk food sangatlah tak baik... kan???

Shaklee pun ada suplemen untuk tambah berat badan... meh tengok... (>_<)


B Complex
1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
6. Mencegah stress.
7. Menguatkan antibodi tubuh.
8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
11. Mencegah anemia.

Mealshakes

1. Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.
2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh.
3. Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
4. Anti oksidan
5. Membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
6. Detoksifikasi, kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
7. Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.


Vita-Lea

1. Pelengkap nutrisi - setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting
2. Keupayaan sistem produktif
3. Menyediakan asas nutrisi , memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

Jangan risau, produk Shaklee semua dijamin selamat, mesra alam dan halal!!

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD
SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare

COD SHAKLEE : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG