"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Tuesday, 22 April 2014

5 Cara Kembalikan Berat Badan Normal


Korang yang dah berjaya turunkan berat badan... penah tak korang terkeluar landasan...? hehehe... kira cheat day la kunun tu kan... lepas dh sakan ber'cheat day' tu baru la nak risau takut berat badan naik balik kan? Tak per.. usah ribut2 ya... meh kita tengok tips kat bawah ni yang boleh bantu...


1. Ambil Sarapan

Kombinasi serat dengan protein akan memberi rasa kenyang yang lebih lama.  Cubalah, 2 keping roti mil penuh dengan putih telur atau ikan salmon salai. Ataupun paling senang, shake ESP dengan oat...! Yummy...!!!


2. Minum Petang

Kalau yang bekerja tu, sebelum balik rumah.. minum petang dulu di pejabat.  Jadi, tak lah korang balik ke rumah dalam keadaan lapar.  Pilihan terbaik, keju rendah lemak, biskut tawar mil penuh (Miza suka biskut Jacobs Hi-Fiber) atau Greek yogurt setengah cawan. Ataupun, boleh juga ambil satu stick Cinch Energy Teamix! 


3. Minum Air



Dehidrasi boleh 'meniru' rasa lapar dan dengan meminum banyak air akan membuatkan korang rasa lebih kenyang. Nak lagi best, boleh letak hirisan lemon dalam botol air kosong... confirm korang akan suka minum air kosong tu.. sedar2 je dah abis...


4. Makan Malam Yang Ringan



Elakkan makan malam yang berat-berat... amik yang ringan dan berkhasiat, lengkap dengan kombinasi serat dan protein seperti ikan stim dengan sayur-sayuran seperti bayam atau brokoli. Boleh juga ambil Cinch Shake Mix..!


5. Makan Lebih Serat



Tahu tak yang serat tak der kalori? So why not korang try kunyah buah yang kaya serat seperti epal, pear, raspberry dan banyak lagi...

Senang je kan..?? Sekali2 nk cheat day tak salah... kejam kot nak kurus sampai kena sekat makan gila-gila.. oh Miza tak sanggup... sib baik ada Shaklee.. bak kata sorang customer tu, boleh makan tanpa bersalah... hahaha... tp jgn la makan smpi tak hengat pulak kan... apa2 pun yang kita ambil, kena lah bersederhana... itu yang sebaiknya...  :))




Ok, jangan lupa apply tips ni tau... janji raya nanti slim mlim... hehehe

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD
SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare

COD SHAKLEE : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG



No comments:

Post a Comment