"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, 10 April 2014

Tips Beri Anak Omega Guard Shaklee

Hahaha... tajuk cam tk leh blah jer kan... tapi kalau bagi Miza, tajuk ni memang sesuai la dengan cerita Miza hari ni... alkisahnya... si bongsu ucuk nyunyum Miza, si Yaya ni memang peminat tegar Chewable Vita C Plus dan Mealshakes.. tak der masalah nak bagi dua2 ni.. tapi dengan Omega Guard susah sikit (banyak kot!) sebab dia tak nak telan atau kunyah Omega Guard tu.. jeles dgr kwn2 cerita yg dorang sampai terpaksa sorok Omega Guard sbb anak asyik nakk je... tapi Miza kena sorok Chewable Vita C Plus.. hehehe... selera masing2 kan... 


So this is just the way mama jammed! hahaha... betullah orang kata, bila dah jadi seorang ibu ni, kita kena jadi kreatif, untuk pancing selera anak... ye la... rugi la klu Yaya tak dpt khasiat Omega Guard ni... Omega Guard kan bagus utk otak, mata dan kesihatan dia... tambahan pulak, sejak sekian lama tak kena, tetiba kelmarin dia start selsema dan batuk kahak pulak (musim ujan, sejuk kot!)... Omega Guard ni bagus utk cairkan kahak jugak... macam Yaya ni dia tak pandai nak keluarkan kahak lagi.. sebolehnya mama nak cuba kurangkan pengambilan ubat which contains drugs dll bahan yg tak bagus utk kanak2... ibu mana yg tak nak beri yg terbaik utk anaknya kan? (>_<)

Haih... panjang pulak melalutnya mama si Yaya ni... ekekeke... ok ni cara yang Miza buat untuk bagi Omega Guard pada Yaya... Masukkan sebijik Omega Guard ke dalam bubur nasi yang baru dimasak... nanti Omega Guard tu akan melt dalam bubur nasi tu.. tak yah nak potong2 dah... tapi kalau bubur nasi tu sejuk, kenalah potong.. kalau tak, sampai abis makan nanti dok jadi 'sebijik' lagi Omega Guard tu.. last2 mama dia yang kena makan... hihi...

Tapi.. bubur nasi tu janganlah letak ayam atau daging pulak ye.. dah sah2 kita nak letak Omega Guard tu, minyak ikan kan...? Kalau ikut sunnah Nabi pun, daging atau ayam tk leh makan dengan ikan... Miza letak ikan bilis dalam bubur nasi ni... tengok tu.. Yaya makan sampai licin tau.. Mama ngan kakak dia pun tak sempat nak pow... hahaha... selamat sudah sebijik Omega Guard ku...

Ibu2 yang mengalami kesukaran nak bagi si manja ambil Omega Guard ni, bolehlah try cara Miza ni ye... dlu Miza penah letak Omega Guard dalam susu Yaya.. berjaya beberapa kali je.. pastu dia dah tk mo minum.. dia boleh cam rasa susu jadi lain kot.. kih3...


Ok, selamat mencuba...! XOXO..

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD
SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare

COD SHAKLEE : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment