"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Monday, 28 April 2014

Vitamin Untuk Anak Remajaku...

Ni semalam punya cerita... Yasmin, anak sulung Miza balik ke asrama semula... so macam biasa, ni antara bekal wajib mama untuk dia.. alhamdulillah, Yasmin boleh amik semua ni... gud girl hihi... mula2 dlu susah la jugak nak train dia makan vitamin ni... siap amik vitamin depan sinki sbb kdg2 dia tak pandai telan. air dh masuk ke tekak, vitamin lak dok dalam mulut lagi... mula la nak termuntah... en.suami siap ckp tak payah dahlah suh Yasmin amik vitamin... tapi Miza berdegil... degil untuk kesihatan dorang gak kan.. bukan utk org lain... akhirnya ok dah pun... sekarang siap Miza dh bg 1 canister ESP untuk dia di asrama. Sekarang kan semua orang dah mula puasa ganti, termasuklah Yasmin... so boleh amik ESP masa sahur... maklumla duduk asrama ni sahur bukannya macam kat umah kan... makan biskut camtu2 je... amik ESP boleh bg rasa kenyang dan tenaga sepanjang hari... hari yang tak puasa lak, Miza suh dia amik b4 breakfast...

ok... apa yg Miza bekalkan utk Yasmin? yang dalam bekas bulat tu... SR Vita C Plus, B Complex, VitaLea dan Omega Guard... dalam bekas kecik tu Vitamin E... yg dalam botol lak, Ostematrix, Zinc Complex dan Alfalfa...

Perlu ke dia amik semua ni... umur baru je 13 tahun kot... perlu! sebab dari muda ni lah kita kena jaga.. bkn tggu tua atau dah jatuh sakit baru nak amik vitamin kan? Vitamin ni fungsinya untuk memenuhi keperluan nutrisi yang badan kita tak dapat hasilkan sendiri atau tak dapat dari makanan yang kita ambil. Vitamin ni semua untuk memenuhi keperluan nutrisi harian Yasmin di samping membantu agar Yasmin lebih sihat, cergas dan aktif sepanjang hari di sekolah dari pagi sampai malam..

Nanti Miza akan huraikan fungsi tiap2 vitamin tu utk pelajar dan remaja macam Yasmin. entri ni miza taip guna tab.. banyak betul typo error hahaha, lom cekap lagi.

sampai nanti! XOXO
Miza,
Pengedar Sah Shaklee Bayan Lepas
ID 913363
019-4567 268

No comments:

Post a Comment