"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Monday, 12 May 2014

Masalah Angin Dalam Badan? Garlic Shaklee Sedia Membantu!

Wahhh... tajukkk... hehehe...

Lama tak bersiaran... banyak sebenarnya Miza nak share tapi ada sedikit halangan yang tk dapat dijelaskan di sini...tapi tak per.. i'm back..! 

Alkisahnya... Miza baru try Garlic Complex 7/5/14 (Rabu) yang lalu.. sebelum ni tiap2 bulan beli untuk abah Miza jer... dia ada diabetes... dalam banyak2 suplemen Shaklee yang Miza bagi abah, Garlic ni satu jer yang mama kata abah konsisten amik tiap2 hari... hehehe.. mesti feeling best kan sebab tu konsisten... Manfaat Garlic Complex ada Miza share dalam entry ini.



Macam mana Miza boleh terjebak lak dengan Garlic Complex ni..? Nak dijadikan cerita... Miza memang dok study pasal Garlic ni.. pastu kebetulan adik beradik dkt group Whatsapp FJM pun dok bincang pasal Garlic... macam2 sharing la yang keluar... ada yg bagitau sejak amik Garlic ni angin dalam badan keluar atas bawah la (uppss!).. kalau amik masa preggy badan, kaki tak sembap la.. bagus untuk preggy mommies yang ada keputihan/GDM la.. Rahsia kulit cantik orang Korea sebab dorang makan bawang putih la (wow..!) Ada sorang customer Miza yang amik Garlic pun ada bagitau, najis dia cam berminyak2 gitu...

So Miza teruja la nak try.. sebab lately ni kan muka Miza naik jerawat... Garlic bagus tau untuk muka berjerawat sebab sifatnya yang anti-bakteria.. pastu.. badan Miza ni memang banyak angin..! Kalau Miza makan ubi keledek ke, ubi kayu ke, kacang dhal ke, kobis ke.. pendek kata makanan yang berangin.. memang dapat la habuan... angin naik sampai kepala..! silap haribulan boleh sampai muntah2 tak boleh tidur malam... jarang2 kena.. tapi sekali kena memang azab weeeii... Miza penah makan kobis, kaki sampai bengkak.. jalan terhencot2... huhu sadis kan.. Bila ngadu kat mama... mama kata, 'badan hang memang banyak angin ni...' Haah kan? Agaknya Miza ni gemuk angin kot..? bistu takkan nk biar jer kan.. kena la ikhtiar... 

Malam pertama makan, esok pagi tu memang power la 'morning thunder'.. kalah en.somi... hahaha.. siyes tak penah macam tu tau... tapi memang rasa legaaaa sangat2... malam kedua makan, esok pagi tu masih lagi buang angin... tapi kat sendi2 ada rasa cam sengal2 sikit.. confirm la badan Miza ni banyak angin..! Miza teruskan juga ambil sampai hari ni dah dekat seminggu... memang best la... Miza noticed, jerawat kat muka pun dah kecut...

Satu lagi.. dulu masa stop amik pil perancang sebab plan nak pregnant (masa tu tak jumpa Shaklee lagi..).. period asyik lewat je.. dalam hati dok perasan ingat dah pregnant... rupanya tak.. berlarutan sampai beberapa bulan.. masa beli Minyak Mustajab kat stokis Nona Roguy.. akak tu cakap, ada angin yang blocked period tu, sebab tu period tak turun.. tapi masa tu tak amik port, nak2 bila dah disahkan pregnant... lupa teruss..

Lately ni.. Miza selalu rasa sakit menyucuk kat bawah perut, kt peranakan... tk tau nk describe macam mana.. macam angin tak lepas.. masa tu baru la teringat kata2 akak tu... lepas amik Garlic... bila buang angin, rasa lega sangat... harapnya keadaan ni akan berkekalan...

So pada yang ada masalah angin dalam badan, jom try Garlic Complex ni.. tak mahal tau.. sebotol RM47.50 (60 biji untuk kegunaan sebulan) je...

BERMINAT UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE?

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE?

Hubungi...
Miza Ahmad
Shaklee Independent Distributor (ID 913363)
SMS.Whatsapp.WeChat.Telegram : 019-4567 268
Emel : mayya7278@gmail.com
Jemput Like : Mama Mayya Healthcare

COD Shaklee Pulau Pinang - Bayan Lepas, Sungai Ara, Teluk Kumbar, Sungai Batu, Gelugor


No comments:

Post a Comment