"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, 14 May 2014

Sakit Selepas Ambil Shaklee???

Ada yang kata... lepas ambil Shaklee jer terus sakit macam2...! Ye ke..? Betul ke sakit?? Sebenarnya... ini adalah proses normal yang dinamakan healing krisis atau krisis pemulihan.


Baca ni...

Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil suplemen dietary. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya tidak! Ia adalah tindak balas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh suplemen, krisis pemulihan terjadi.

Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari, walau bagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.

Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun di dalam tubuh kita untuk jangkamasa yang lama - sisa2, makanan berkimia, lemak dan stress ditambah dengan diet tidak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Suplemen dietary membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.

Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung, lapar), cirit-birit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, berasa hangat, berpeluh dan lain-lain. Simptom-simptom ini berbeza antara individu dan akan berlaku 1 hingga 2 minggu.

Di waktu jangkamasa krisis pemulihan ini, Miza sarankan sangat2... minumlah banyak air bersih/air kosong, rehat secukupnya dan makanlah lebih sayuran dan buahan. Selagi mana kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini.

Sabar dan teruskan pengambilan suplemen... berkat kesabaran tu, nanti kita akan dapat hasil yang sangat manis sekali, iaitu nikmat kesihatan... :)))

Miza sendiri mula2 masa start consume Shaklee.. masa tu Miza amik set ibu
mengandung... ada VitaLea, Vit C, B Complex dan Ostematrix... antara yang 
paling Miza ingat, Miza kena selsema.. bayangkanlah masa tu baru di awal kehamilan,
dengan morning sickness, tak lalu makan...
tapi Miza teruskan jer pengambilan... hasilnya kulit Miza lebih cerah (siap ada yang tegur,
kalau orang tak tegur, memang tak pasan lak kulit makin cerah! haha),
lepas bersalin, baby pun kulit cerah, sepanjang kehamilan dalam tak lalu makan pun
tetap kekal bertenaga, balik opis pukul 8 malam pun still boleh buat kerja rumah semua...
kalau Miza stop sebab tak tahan? apa jadi..? hurmmm.. Miza sendirilah yang rugi... sebab tak dapat manfaat dan kebaikan suplemen Shaklee...
betul tak..? rugi lah kalau dah beli suplemen beriya2 tapi sebab tak tahan 
dengan healing crisis terus stop... mana lebih bagus... antara bertahan dengan healing crisis, teruskan pengambilan suplemen, lepas tu kesihatan jauh lebih baik dari sekarang ATAU stop amik suplemen sebab tak tahan dengan healing crisis, pastu kesihatan masih di tahap lama jer.. asyik sakit jer.. asyik update status kat Facebook yang kita ni sakit sana sini, MC lah itu lah inilah...?

Fikir2kan yea....

BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE?

BERMINAT UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE?

RM75 SAHAJA SEUMUR HIDUP 
(TERMASUK KOS POS KIT AHLI TERUS KE DEPAN PINTU RUMAH ANDA!)

Whatsapp.WeChat.Telegram : 
Miza Ahmad, 019-4567 268
Emel : mayya7278@gmail.com


COD SHAKLEE : BAYAN LEPAS, SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, SUNGAI BATU, GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment