"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Friday, 27 June 2014

Dengarlah Bintang Hatiku


Bila Miza rasa down atau sedih, Miza suka dengar/nyanyi lagu ni... 
dan pandang wajah anak2... sebab dorang la push factor Miza selama ni...
Sayang dorang sampai Jannah...!
Dengarlah bintang hatiku
Aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku
Hanya kaulah yang ku tuju

Dan teringat janjiku padamu
Suatu hari pasti akan tepati
 
Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Dengarlah bintang hatiku
Aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku
Hanya kaulah yang ku tuju

Dan teringat janjiku padamu
Suatu hari pasti akan tepat

Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Karena bagiku….
Engkaulah nyawaku…

Wednesday, 25 June 2014

Fungsi CoQ10 Untuk Atasi Migrain/Sakit Kepala

Assalamualaikum wbr semua...!

Lama Miza tak bersiaran kan... busy sikit dengan family matters.. pastu, selsema la pulak... kebetulan, lawatan 'kawan baik' pun time ni lah... sobsss


'Lawatan' kali ni agak perit sebab Miza dah dekat 2 minggu kot missed/tak amik CoQ Health.. bila nak restock ader je benda lain yang perlu diutamakan... ingatkan oklah kalau tak amik... rupanya... sakit kepala kaw-kaw punya... dah la dengan hidung tersumbat, huhu letih! Terus hilang selera makan...

Dalam sakit2... sempat lagi mengGoogle.. hasilnyaa... 
 
Credit untuk drzubaidi.com

Ooooo... patut la bila tak amik CoQ Health Miza sakit kepala... kurang CoQ10 dalam badan rupanya... Ok... Janji lepas ni tak culas dah amik CoQ Health! Azab wooo sakit kepala.. kesian kat anak2... yelah.. mama asyik baring jer... tak layan dorang...

In fact, tak rugi pun amik CoQ Health ni sebab badan pun cergas jer tak letih.. pastu muka pun lambat nampak tua.. hehe...
Paling penting, sejak amik CoQ Health ni, Miza tak pernah dah ambil segala paracetamol, pain killer untuk sakit kepala/migrain Miza ni... Takkan nak bergantung dengan pain killer sampai bila2 kan..? Semua tu ada kesan jangka panjang tau.. takut lah!

Sebotol ada 30 biji untuk sebulan.. makanya... sehari amik sebijik je... sonang amek...!

Harga pun sangat affordable untuk suplemen yang ALL IN ONE katanyaaa... Nak tenaga, nak cantik, awet muda, sunblock, kesuburan, hubungan suami isteri, kontrol berat badan, jaga jantung... semua dalam sebijik CoQ Health ni... power sehhh...!!! tak yah telan banyak2 pil...





BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE?

BERMINAT UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE?

RM75 SAHAJA SEUMUR HIDUP 
(TERMASUK KOS POS KIT AHLI TERUS KE DEPAN PINTU RUMAH ANDA!)

Whatsapp.WeChat.Telegram : 
Miza Ahmad, 019-4567 268
Emel : mayya7278@gmail.com

COD SHAKLEE : BAYAN LEPAS, SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, SUNGAI BATU, GELUGOR, PULAU PINANG

Monday, 9 June 2014

Hilang Parut Terkena Minyak Panas - Testimoni Vitamin E Shaklee

Wahhh.. bulan Jun ni promosi Vitamin E! Bestnya.. best sebab Vitamin E ni memang Miza dan anak sulung amik... so wajib la grab promosi ni buat stok.. yang bestnya Vitamin E Shaklee ni, selain daripada makan, boleh jugak buat masker... boleh juga disapu pada luka atau parut... memang berkesan! Ni nak share testimoni diri sendiri ni, ekekeke...

Alkisahnya... masa goreng keropok lekor peberet anak2 pada 19/2/14 yang lalu.. dah last round pun... tetiba kebaboomm!!! (overnya sound effect haha).. meletupp..! percikan minyak panas tu kena kat muka sikit (kat atas kening kiri dan dahi) dan kat tangan kiri... sebaik kena tu, Miza lalukan kat air.. pastu sapu Herbal Blend.. bila dah kering dan berparut.. miza sapu Vitamin E kat parut tu malam sebelum tido...


Hasilnya... taraaa... ni dalam culas2 ni.. kejap sapu kejap tak sapu... kalau istiqamah sapu hari2 mesti parut ni lagi cepat hilang kan..? Gambar sebelah kiri tu amik pada 26/2/2014, beberapa hari lepas kena minyak panas tu... gambar sebelah kanan lak, amik pada hari ni 9/6/2014... seriously, Miza teruja sgt tengok parut tu dah pudar... kalau tidak segan tau... masa baru kena dulu, siap ada yang tegur, nampak macam lebam kat tangan.. huhu..

Rupanya orang lain pun ramai yang buat macam Miza bila terkena minyak panas.. ni antaranya... memang terbaiklah Vitamin E ni dan juga Herbal Blend jangan lupa..!


Vitamin E ni sebotol ada 120 biji... bukan untuk kegunaan sebulan, tapi 4 BULAN...!! Sempena promosi Jun ni lagi la untung... boleh bagi juga pada mak ayah dan adik beradik atau yang tersayang... supaya semua pun dapat menikmati khasiat Vitamin E yang kebaboom ni..!


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE?

BERMINAT UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE?

RM75 SAHAJA SEUMUR HIDUP 
(TERMASUK KOS POS KIT AHLI TERUS KE DEPAN PINTU RUMAH ANDA!)

Whatsapp.WeChat.Telegram : 
Miza Ahmad, 019-4567 268
Emel : mayya7278@gmail.com


COD SHAKLEE : BAYAN LEPAS, SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, SUNGAI BATU, GELUGOR, PULAU PINANG