Posts

Showing posts from August, 2014

Tips Mudah Untuk Kurus, Sihat dan Cantik - Minum Air Lemon je..!

Image
Assalamualaikum wbr...!

Selamat pagi Isnin semua...! Pagi ni kat Bayan Lepas redup dan sejuk je... tapi no Mondayblues or Mondaygitis ok...! Mulakan hari kita dengan senyuman yang paling ceria sekali... dan sebarkan aura positif pada semua orang di sekeliling kita... mudah-mudahan apa yang kita rancangkan pada hari ini akan berjalan dengan baik...!
Hari ni Miza nak share MANFAAT MINUM AIR LEMON PADA WAKTU PAGI... bagi Miza, inilah tips untuk mendapatkan badan yang sihat, turunkan berat badan dan dapatkan kulit yang cantik dengan cara paling mudah sekali nak buat... Tapi kalau rasa tak sempat, tak mampu nak minum pagi2... boleh jugak letak hirisan lemon dalam sebotol air kosong 3 liter tu... pastu minum sepanjang hari... tak la rasa boring nak minum air kosong je kan..! Badan pun lebih sihat... hah, jom tengok apa manfaatnya minum air lemon pagi2 ni...


1. Membantu penghadaman
Air suam bukan sahaja membantu merangsang saluran penghadaman, tetapi lemon dipercayai mengaktifkan dan membersihk…

Makanan Untuk Awet Muda - Mudah dan murah!

Image
Rini Miza nak share pasal makanan yang boleh membantu kita untuk kekal awet muda gitu... semua senang dapat dan murah je... ada tu yang memang kita makan hari2 je kot..! Jom tengok apa dia...


1. Kacang Soya
Boleh ambil bahan ni secara terus atau setelah diproses seperti tempe, air soya, tauhu dan sebagainya. Kandungan isoflavon mempunyai antioksidan untuk menghalang radikal bebas. Manakala kandungan protein dan lemak tidak tepu berkhasiat untuk sel-sel badan.



2. Brokoli
Mengandungi sulforaphane yang boleh mencegah kanser dan menguatkan sistem ketahanan badan. Kandungan seratnya pula berkesan untuk mengelakkan masalah penghadaman.


3. Bawang Putih
Kandungan allium di dalam bawang putih mampu memperkuatkan sistem ketahanan badan dan melambatkan pertumbuhan sel kanser. Manakala zat ajoene pula membantu menurunkan kadar kolesterol.



4. Blueberry
Mengandungi fitokimia (flavonoid) antioksidan yang sangat berkhasiat membantu melindungi badan dari kerosakan akibat radikal bebas. Kandungan antho…

Testimoni Vitamin E Shaklee terbaik untuk suami!!

Image
Assalamualaikum wbr...
Hari ni Miza nak share testimoni yang panas-panas lagi ni... baru je dapat semalam... Miza excited nak share, tapi kena la tapis2 dulu kan testimoni ni sebab untuk tatapan umum.. takkan nak bukak semua lak hik2...
Alkisahnya customer Miza ni... sempena promosi Vitamin E ritu kan... dia beli la untuk suami dia... sebelum ni suami dia ada consume beberapa suplemen Shaklee yang lain gak... antaranya CoQ Health, (suami dia paling suka CoQ Health, power katanya...)  Tapi saja dia nak try Vitamin E pulak sebab Miza bagitau dia yang Vitamin E ni juga dikenali sebagai Vitamin Cinta... nak lagi power katanya hehehehe...

Dia kata lagi, sib baiklah dia simpan sampai lepas raya baru bagi suami dia start makan Vitamin E tu... ekekkeke... sebab lepas amik Vitamin E ni hubungan seksual dorang semakin intim... memang puas hati katanya...oppppsss eh eh takat tu je ye... 18SX lah kalau nak cerita detail kat sini... sape nak tau lagi lanjut kena la Whatsapp Miza ye... boleh cerita2..…

15 Punca Kenapa Susah Nak Kurus

Image
Assalamualaikum wbr...
Dah masuk 11 Syawal hari ni kan.. rasanya masih belum terlewat untuk Miza ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada pengunjung2 blog Miza ni... raya kan sebulan... ekekeke.. tapi sebenarnya, nak bermaaf-maafan tak perlu tunggu bulan Syawal je kan...
Maafkan salah dan silap Miza selama Miza sharing atau membebel dalam blog yang tidak seberapa ini... kot2 lah ada yang menyinggung perasaan ke, tersentap ke apa kan... maafkan Miza ya..sesungguhnya Miza manusia biasa yang tak lari dari melakukan kesilapan...
Ok lah.. biasanya.. kalau sebut bulan Ramadhan, mostly orang ingat pasal tak boleh makan.. lapar dan dahaga je kan? Kalau bulan Syawal lak..? ingat makannnn je eh? sebab banyak jemputan open house sana sini... hah, makan tu makan jugak dik non... tapi jangan sampai berlebihan... apa2 yang kita amik pun, kalau diambil secara berlebihan pasti akan memudaratkan...
Yang Miza nak share hari ni... artikel kenapa kita susah nak kurus walaupun dah beriya2 diet,…