Posts

Showing posts from September, 2014

Buat gak akhirnya... Kek Puding Karamel Pelangi

Image
Sebenarnya Miza dah laaaaama sangat tingin nak makan kek yang semakin jadi fenomena ni.. Cuma, yang selalu membantutkan hasrat Miza nak try kek ni, sebab kena buat meringue! Seriously.. kalau Miza tengok resipi yang kena buat meringue.. terus stop, tak scroll dah resipi tu.. tak tahu la kenapa, tapi Miza rasa macam susahnya nak buat meringue tu... dgr macam2 pantang lak tu.. tak boleh termasuk telur kuning walau sikit pun, tk boleh peralatan ada air sikit pun.. adoyaiii.. banyaknya don'ts dia...
So bila Miza jumpa kt FB ada yang jual Tepung Segera Kek Puding Karamel Pelangi ni, Miza pun terus la beli.. ingatkan sebab dah segera kan, tak yah la buat meringue.. rupanya kena buat jugak! huh.. peram lagi la dalam kabinet...
Tapiiii.. lately ni kat page Resipi Ringkas tu, makin ramai lak yang cuba dan menjadi... pastu siap dok cerita kata kek tu sedap la dan macam2 lagi yg bikin panasss jer kan.. makin membuak2 la dalam hati ni nak buat dan nak rasa akan kesedapan kek yang diwar2kan t…

Menu Diet - Sandwich Telur Yang Giler Sedap!

Image
Ohhh kegilaan apakah ini... Entry marathon... hahahaha... tengah idea mencurah2 ni.. tak baik dibazirkan, ye tak??
Ok nak share resipi yang Miza baru try siang tadi.. sedap giler la di tekak Miza (kalau tekak korang rasa tak sedap sori la na..) Biasanya sandwich telur Miza cuma telur rebus, mayonis, sos cili, dan kadang2 tukar dengan lada hitam... makan dengan roti plain gitu je...
Hari ni... Miza tambah salad, tomato dan... ikan bilis goreng...! perghhh sedapp... ada krup krap gitu...


Minta maap la ye, sandwich telur Miza ni tak plating lawa2... sebab mula2 pikir nak makan je... dah makan eh sedap pulak, dah sedap baru tingat macam nak share... haha... so gagah la amik hphone snap gambar sandwich yang dh tinggai separuh tu... kui3...
Bahan2
Telur rebus Lada hitam Mayonis Garam Salad (Miza hiris) Tomato (potong dadu) Ikan bilis goreng
Cara2
1. Lenyek telur rebus, masukkan mayonis.. sukatan agak2 lah ye.. jgn banyak sangat.. nanti rasa mayonis je, hilang rasa telur 2. Masukkan lada hitam, perasakan…

Promosi Berganda Shaklee - September Yang Manis

Image
Excitednya bercerita pasal Jom Hebat Utara (JHU) kan sampai terlupa nak cerita promosi Shaklee untuk bulan September ni... ekekeke...
Baiknya Shaklee ni tau.. agaknya sebab bulan ni bulan kelahiran ibu, Miza, kakak dan adik2 kot sebab tu Shaklee bagi promosi berganda... (sebenaqnya saja nak bagitau bulan ni birthday Miza, sila siapkan adiah na.. haha) macam tak percaya pun ada mula2 tu.. sebab selama Miza join Shaklee ni, tak pernah lagi dalam sebulan ada promosi sampai 2 produk..
Banyak pulak cakapnya si Miza ni kan... ok ok.. nin dia promosi bulan ni... Miza suka! Miza suka! Sebab Mealshakes memang wajib ada kat rumah... Peberet anak2... sedap minum dengan Vico... Collagen Powder pulak ritu pernah dah makan... pastu stop sebab nak utamakan keperluan lain.. dah promosi ni bolehlah amik balik... untung2 sempat melawa masa majlis perkahwinan adik2 Miza cuti sekolah ni... hergh3...

Memang rugi sangat kalau tak grab dua2 produk ni masa promosi... jimat banyak tau... kalau yang memang makan …

Jom Hebat Utara 2014

Image
Assalamualaikum wbr! 

Hari ni Miza nak share program anjuran group grandnanny Shaklee Miza --> IReach yang Miza join pada 30 Ogos 2014 yang lalu di SEAMEO RECSAM, Gelugor.  Miza bawa Yaya sorang je sebab kakak2 dia tolong adik ipar Miza yang buat kenduri kesyukuran pada hari yang sama.

Program ni best sebab pengisiannya macam2.. ada sharing tips Time Management, Leadership, Marketing dll serta update info-info terkini daripada Leaders yang baru balik dari lawatan Shaklee ke US. Selain tu ada jugak group aktiviti... yang paling Miza suka sebab semua program Shaklee boleh bawa anak2 bersama... Yaya sepanjang program tu pun bukan main enjoy lagi dapat berkenalan dan main dengan kawan2 baru... tak peninglah mama nak mengasuh dia sambil dengar talk hehe... Yaya siap jadi 'backup dancer' lagi atas pentas! 
Meh layan gambar2 sepanjang program dulu... ada yang Miza ambil guna handphone, ada yang ihsan dari photographer program dan gambar dari handphone kawan2.. :)

 Aksi Yaya kemain lag…