"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Monday, 5 January 2015

Penangan Promosi GLA Complex - Yaya terpaksa terima adik baru!!!

Assalamualaikum wbr...!

Rasanya blom terlambat kot no utk Miza ucapkan Selamat Tahun Baru 2015...! Semoga tahun ini lebih baik - cemerlang dari tahun lepas... dari segi rohani, jasmani, kesihatan, kewangan dll...

Rupanya dah hampir 3 bulan Miza tak update blog yea... hehehe... apakan daya, kalau dah kena 'penyakit buatan orang' ni, tk leh nak kata apa lah... asyik pening dan loya je, tp syukur tak muntah2 macam pregnancy lepas2...

Alhamdulillah... tak lama lagi, bertambah lagi sorang ahli keluarga Miza... Ritu rasa macam terlalu awal nak share, check sendiri je pun masa tu... tp lepas dah jumpa doc, dan dh masuk 3 bulan ni baru rasa cam ok sikit nk ngadap pc lama2... barulah leh cerita... :)))

In sha Allah, due date ahli keluarga baru ni ialah pada 18 Julai 2015... masa Raya Posa kottt...!! ngeeee.... semoga dapatlah mama posa penuh ye tahun ni baby... hihi... 



Nak kata penangan promosi GLA Complex Ogos 2014 ritu... boleh jadi kot? Sebab Miza memang dah lama stop amik pil perancang... tapi period suka dragging sampai 15 hari... pastu 'waktu dtgnya' pulak, mula2 tengah bulan.. pastu... ujung bulan pulak... pendek kata, tak regular lah kan period tu...

Sempena promosi GLA Complex ritu, Miza pun try gak... niatnya nk regularkan period dan atasi masalah hormon tk stabil... sebab tiba2 je jerawat tumbuh kat muka ni macam cendawan tumbuh lepas ujan... byk gila sehh..!! Sampai ibu mertua ku pun tya... sobsss....

Kesuburan pun tak macam muda2 dulu.. bak kata org tua2.. pantang melawak je jadi... hahaha paham tak? bila dah beralih umur ni, tak makan pil perancang pun tk lekat2... sekali dah amik GLA Complex... hah amik...

Tau tak camna GLA Complex ni membantu utk pasangan yang nak menimang cahayamata?

GLA Complex ni antara fungsi utamanya menstabilkan hormon dan mengawal atur kitaran haid. Bila period dah regular, baru lah senang nak tahu bila waktu subur kan? So peratusan utk persenyawaan pun lebih lah tinggi....

Satu lagi, GLA jugak berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi, dan memudahkan pergerakan sperma ke uterus, seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan.

Cecair mukus yang subur juga membantu sperma untuk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 HARI, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku,  walaupun suami isteri tidak bersama dalam jangka waktu tersebut.

Jadi... bolehlah berikhtiar juga dengan GLA Complex ni... tak salah mencuba kan... selain utk kesuburan, GLA Complex ni juga bagus utk masalah senggugut, diabetes, kulit, kuku dan rambut yang cantik....

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG SHAKLEE?

BERMINAT NAK JADI AHLI SHAKLEE?
BOLEH DAPAT PENJIMATAN SEHINGGA 25%...!!

HUBUNGI MIZA UNTUK KETERANGAN LANJUT
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO. 913363
MIZA AHMAD

SMS/WHATSAPP : 019-4567 268
mayya7278@gmail.com
Page : Mama Mayya Healthcare


COD : SEKITAR BAYAN LEPAS (SUNGAI ARA, TELUK KUMBAR, BATU MAUNG), GELUGOR, PULAU PINANG

No comments:

Post a Comment