"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Tuesday, 6 December 2016

Staycation Sempena Cuti Sekolah

Assalamualaikum wbr!!

Mana menghilang Miza ni... ada ni haaa... hehehe... rini bersiaran dari tepi pantai.. kemain lg kan... sempena cuti sekolah ni.. bawa anak2 stay kt hotel di Penang je... untung kan dok di Penang.. byk hotel best2... save duit minyak dan tol... hehehe

Nanti kita cita pjg ya... nak main pasir pantai dgn anak2 dlu...!!

Jumpa lagi...!!

Monday, 3 October 2016

Darah Tinggi Semasa Hamil? Ketahui manfaat Omega Guard untuk ibu hamil

Tahu tak asid lemak omega-3 adalah asid lemak yang tidak dapat dihasilkan oleh badan namun sangat diperlukan dan memang perlu diambil daripada sumber luar.
Asid lemak ini berfungsi untuk melancarkan perjalanan darah dan membantu melicinkan perjalanan darah.  Secara tidak langsung dapat menurunkan tekanan darah tinggi.
Ia juga mengelakkan pembentukan darah beku dan menurunkan paras kolesterol yang turut menjadi punca tekanan darah tinggi.
Omega-3 juga bagus untuk kesihatan jantung, mata dan otak. Ibu mengandung yang mengambil omega-3 dalam diet harian, selain mendapat manfaat untuk dirinya, turut memberi kebaikan kepada bayi di dalam kandungannya.
Sebab itulah Omega Guard terdapat dalam set kehamilan Shaklee. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada minyak ikan terbaik di dunia, bebas merkuri dan bahan2 terlarang. 
#sharingiscaring

Saturday, 1 October 2016

Omega Guard Shaklee Untuk Semua

Dah malam dah baru nak cerita hehehehe...
Bulan ni promosi Omega Guard tau!
Omega Guard ni ada dalam macam2 set...
✔ Set Kesihatan Anak
✔ Set Kurus
✔ Set Kehamilan
✔ Set Bersalin/berpantang
✔ Set Jantung
✔ Set Darah Tinggi/Kolesterol
✔ Set Sendi
✔ Set Pelajar
✔ Set Warga Emas
Dan macam2 lagi....
Pendek kata... tak rugi beli banyak2 botol buat stok sebab satu rumah boleh ambil.. anak2 seawal umur setahun dh blh ambil tau!
Nak tau lebih lanjut???
Jom sembang2...
Whatsapp Miza 019-4567 268 

Monday, 19 September 2016

Promosi September Yang Cantik

Assalamualaikum...!!!
Ok miza mungkir janji utk buat 1 entry 1 hari... huhu ampunkan mak nakkk.... sejak try download filem Dilwale kt laptop ritu... setting kt laptop jadi problem... dahla filemnya x dpt pun... last2 filem pun keluar kt tv dh... sobsss... ni miza cuba masuk entry via fon... klu ok... bersiaran dari fon je la dlu kita ye...
Dah nak abis bulan 9 pun... baru nk bgtau promosi September... tak pa la... lom gaji lagi kan.. berangan la dlu hehee
Best bulan ni promosi ESP dan SR Vita C... yg jaga kecantikan melalui vitamin Shaklee mesti suka kan...!!! Bolehlah buat stok banyak2... bayar 6 dpt 7...? Banyak sgt? Jom share dgn kawan2... takpun beli 2 je... dpt diskaun 5% tau... kalau jadi ahli dpt lagiiiiii murah!!
Nak tau macam mana murahnya? Whatsapp Miza 019-4567 268 ya.. nti kita sembang panjang...
Sebab ni test dari hp.. tak berani ahkak nk type pjg2 hahaha... nti kita sambung lagiii...
Xoxo,
Miza :)

Sunday, 27 March 2016

Resipi Kek Pisang Yang Moist, Mudah dan Confirm Jadi...!

Assalamualaikum... knok knok knok...!!!!

Uiiiiii lama giler Miza tak update blog no...!!!! Agaknya sebab tu baru2 ni ada org wassap nak tya brg Shaklee... dia tya, masih buat Shaklee ke...?


Hehehehe... masih aktif lagi berShaklee sebenarnya.. cuma sejak naik pgkat jd emak anak 4 ni.. dan kebetulan juga dh mula bekerja... bz tahap gaban.. tak sempat nak update blog... Miza byk spend msa kt IG dan FB ja buat msa ni...


Tapi... mulai hari ini, saat ini... in sha Allah Miza akan cuba update blog plg2 kurg 1 perenggan utk 1 entri.. hahaha buleh...???


Pjg pulak la membebel mak jemah ni... pagi2 sepiee ni (jam dah pukul 2.25 pg wehhh)... miza nak share resipi kek pisang yg Miza baru buat td... sukatan dan bahan senang... pastu sedap baq anggg.... jiom tgk resipi...

 
kek pisang kukus mudah sedap

KEK PISANG KUKUS CONFIRM JADI

Bahan2
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sk baking powder
1 sk soda bikarbonat
1 biji telur
1 cawan gula halus
1 cawan minyak
1 cawan pisang


Cara2nya


1. Blend gula dan telur sehingga kembang
2. Masukkan pisang dan minyak. Blend lg.
3. Dalam bekas lain, ayak tepung gandum, baking powder dan soda bikarbonat.
4. Masukkan bahan2 yg dh blend tadi ke dalam bekas berisi tepung.
5. Gaul sebati, tuang dlm loyang yg telah disapu minyak atau lapik baking paper.
6. Kalau loyang besar, kukus 30-45 minit @ sampai masak. Boleh gak guna bekas kecil2 tu, lagi cepat masak.. dlm 10-15 minit dh masak.
7. Sejukkan, keluarkan dari loyang dan makan...!!

 

Tadi Ain, anak kedua Miza rasa... dia kata sedap... kira mmg sedap la tu sbb Ain ni kureng sikit kek2 ni.. tak macam kakak sulung dia, Yasmin..

So apa lagi... try lah buat... senang je kan... kompom jadi ni.. anak2 pun suka.. boleh buat kudapan minum petang atau pun sarapan minum pagi...


Yg pastinya.. bg Miza... mmg akan ada ulanganlah resipi ni sebab sukatan senang, bahan senang, buatnya pun senang... sedap lak tu... yg penting ada pisang je.. bahan lain tu mmg ada je kt umah ni...


Ok less is more... udah2 le mengarang ye dak... semoga esok2 ada lg entri.. bkn berbulan dr skrg pulak! Hahahaha