Posts

Showing posts from March, 2016

Resipi Kek Pisang Yang Moist, Mudah dan Confirm Jadi...!

Image
Assalamualaikum... knok knok knok...!!!!

Uiiiiii lama giler Miza tak update blog no...!!!! Agaknya sebab tu baru2 ni ada org wassap nak tya brg Shaklee... dia tya, masih buat Shaklee ke...?

Hehehehe... masih aktif lagi berShaklee sebenarnya.. cuma sejak naik pgkat jd emak anak 4 ni.. dan kebetulan juga dh mula bekerja... bz tahap gaban.. tak sempat nak update blog... Miza byk spend msa kt IG dan FB ja buat msa ni...

Tapi... mulai hari ini, saat ini... in sha Allah Miza akan cuba update blog plg2 kurg 1 perenggan utk 1 entri.. hahaha buleh...???

Pjg pulak la membebel mak jemah ni... pagi2 sepiee ni (jam dah pukul 2.25 pg wehhh)... miza nak share resipi kek pisang yg Miza baru buat td... sukatan dan bahan senang... pastu sedap baq anggg.... jiom tgk resipi...


KEK PISANG KUKUS CONFIRM JADI

Bahan2
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sk baking powder
1 sk soda bikarbonat
1 biji telur
1 cawan gula halus
1 cawan minyak
1 cawan pisang

Cara2nya

1. Blend gula dan telur sehingga kembang
2. Masukka…