Mama

Mama
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Sunday, 30 September 2018

Janji Tinggal Janji...

Assalamualaikum.. dah nak masuk bulan 10 tahun 2018 tapi ni baru entri yang kedua? Nampaknya janji dicapati no Miza ni. Huhuhu apalah nak jadi dengan hang ni Miza oi.

Alkisahnya bulan berapa ntah ritu gatai pi tukaq theme blog. Lost teruih tak tau macam mana nak buat entri baru dll. Orang tua la katakan, tak berapa celik IT pulak tu hahaha.. 

Kebetulan Qayyim tidoq awai malam ni, maka Miza paksakan diri buka laptop untuk hidupkan balik blog Miza yang bukan takat bersawang dah ni malah dah jadi hutan rimba kot!

Godek punya godek, jumpa menu untuk tukar theme. Terus la tukar theme lama yang 'mesra warga emas' macam Miza ni. Kita tak da IT Dept untuk tolong2, semua godek sendiri2 hua3 sadis lahai.

Tolong jangan jemu follow blog Miza ni na. Semoga Allah swt bagi kekuatan untuk Miza istiqamah dalam berblogging ni dan berkongsi lebih banyak info dengan hangpa semua, amin 

Jumpa lagi nanti! Muah3

Monday, 1 January 2018

Azam Berazam! Selamat Tahun Baru 2018!


Assalamualaikum wbr...
 
Wahhh... lama gila baq ang tak update blog... banyaknya halangan... semoga kali ni betul2 la hang konsisten update blog Miza oiii... hahahaha...
 
Sementara semua orang tengah dok panas lagi dengan azam baru..Miza pun nak berazam jugak, walaupun ada sesetengah azam tu carry forward dari tahun2 sebelum ni kih3 (jangan gelak, hgpa pun sama jugak kan elelelele)

Miza harapppp sangat selain dapat bantu diri sendiri dan keluarga, dapat bantu juga orang lain untuk kesihatan yang lebih baik dan capai tahap kewangan yang lebih baik.. semoga kita jadi Muslim yang sihat, kaya dan berjaya...

Antara kekangan yang paling susah nak handle bila buat lebih dari satu kerja dalam satu masa ialah pengurusan masa.. terutamanya untuk seorang Miza ni... suka tangguh kerja 😂 
 
extra income


Semoga tahun ni lebih teratur diri dan masa supaya boleh kerja lebih kuat dari last year.. nak tengok wajah sihat dan gembira anak2, mama abah selalu.. 😍

#fjmfamilies #tsunamishaklee #tsunami2018 #fjm2018

Janji Tinggal Janji...

Assalamualaikum.. dah nak masuk bulan 10 tahun 2018 tapi ni baru entri yang kedua? Nampaknya janji dicapati no Miza ni. Huhuhu apalah nak j...