Mama

Mama
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, 28 March 2019

A new me..! Semoga istiqamah..

Assalamualaikum! Lama la hai tk bersiaran kan.. janji dicapati lagi!

Dah masuk bulan Mac 2019 (actually dah nak masuk bulan April!). Nak wish tahun baru pun dah basi kan kih3. 

Kesempatan entri kali ni nak war2 kan, la ni Miza is kakmaneh (KM) hihik. Nak personal branding gittew. 

Macam mana boleh jadi kakmaneh pulak? Semuanya berlaku tanpa dirancang. 

Mula2 tu.. bila bercakap dengan kawan2 opis kakmaneh suka panggil depa adik manis la, kakak manis la. pastu depa pun dok panggil kakmaneh.. kakmaneh kat kakmaneh.. so why not kan just stick with 'kakmaneh'? alang2 memang dah 'maneh' orangnya hahaha mohon jangan kecam.

harap2 istiqamah la update blog kali ni ya kakmaneh.. nak share thoughts, resipi 'orang rajin', pasai Shaklee dan macam2 lagi, in sha Allah! even dah bertahun blog ni, tapi kakmaneh ni masih baru sebab tenggelam timbul dan blogging ni pun try n error belajar sendiri ja.. maafkanlah hamba na hihi

nah sebelum sembang panjang2 lagi nanti.. cer tengok.. maneh ke idok kakmaneh hampa ni? kekeke sampai jumpa lagi!

Shaklee

Sunday, 30 September 2018

Janji Tinggal Janji...

Assalamualaikum.. dah nak masuk bulan 10 tahun 2018 tapi ni baru entri yang kedua? Nampaknya janji dicapati no Miza ni. Huhuhu apalah nak jadi dengan hang ni Miza oi.

Alkisahnya bulan berapa ntah ritu gatai pi tukaq theme blog. Lost teruih tak tau macam mana nak buat entri baru dll. Orang tua la katakan, tak berapa celik IT pulak tu hahaha.. 

Kebetulan Qayyim tidoq awai malam ni, maka Miza paksakan diri buka laptop untuk hidupkan balik blog Miza yang bukan takat bersawang dah ni malah dah jadi hutan rimba kot!

Godek punya godek, jumpa menu untuk tukar theme. Terus la tukar theme lama yang 'mesra warga emas' macam Miza ni. Kita tak da IT Dept untuk tolong2, semua godek sendiri2 hua3 sadis lahai.

Tolong jangan jemu follow blog Miza ni na. Semoga Allah swt bagi kekuatan untuk Miza istiqamah dalam berblogging ni dan berkongsi lebih banyak info dengan hangpa semua, amin 

Jumpa lagi nanti! Muah3

Monday, 1 January 2018

Azam Berazam! Selamat Tahun Baru 2018!


Assalamualaikum wbr...
 
Wahhh... lama gila baq ang tak update blog... banyaknya halangan... semoga kali ni betul2 la hang konsisten update blog Miza oiii... hahahaha...
 
Sementara semua orang tengah dok panas lagi dengan azam baru..Miza pun nak berazam jugak, walaupun ada sesetengah azam tu carry forward dari tahun2 sebelum ni kih3 (jangan gelak, hgpa pun sama jugak kan elelelele)

Miza harapppp sangat selain dapat bantu diri sendiri dan keluarga, dapat bantu juga orang lain untuk kesihatan yang lebih baik dan capai tahap kewangan yang lebih baik.. semoga kita jadi Muslim yang sihat, kaya dan berjaya...

Antara kekangan yang paling susah nak handle bila buat lebih dari satu kerja dalam satu masa ialah pengurusan masa.. terutamanya untuk seorang Miza ni... suka tangguh kerja 😂 
 
extra income


Semoga tahun ni lebih teratur diri dan masa supaya boleh kerja lebih kuat dari last year.. nak tengok wajah sihat dan gembira anak2, mama abah selalu.. 😍

#fjmfamilies #tsunamishaklee #tsunami2018 #fjm2018

Tuesday, 6 December 2016

Staycation Sempena Cuti Sekolah

Assalamualaikum wbr!!

Mana menghilang Miza ni... ada ni haaa... hehehe... rini bersiaran dari tepi pantai.. kemain lg kan... sempena cuti sekolah ni.. bawa anak2 stay kt hotel di Penang je... untung kan dok di Penang.. byk hotel best2... save duit minyak dan tol... hehehe

Nanti kita cita pjg ya... nak main pasir pantai dgn anak2 dlu...!!

Jumpa lagi...!!

Monday, 3 October 2016

Darah Tinggi Semasa Hamil? Ketahui manfaat Omega Guard untuk ibu hamil

Tahu tak asid lemak omega-3 adalah asid lemak yang tidak dapat dihasilkan oleh badan namun sangat diperlukan dan memang perlu diambil daripada sumber luar.
Asid lemak ini berfungsi untuk melancarkan perjalanan darah dan membantu melicinkan perjalanan darah.  Secara tidak langsung dapat menurunkan tekanan darah tinggi.
Ia juga mengelakkan pembentukan darah beku dan menurunkan paras kolesterol yang turut menjadi punca tekanan darah tinggi.
Omega-3 juga bagus untuk kesihatan jantung, mata dan otak. Ibu mengandung yang mengambil omega-3 dalam diet harian, selain mendapat manfaat untuk dirinya, turut memberi kebaikan kepada bayi di dalam kandungannya.
Sebab itulah Omega Guard terdapat dalam set kehamilan Shaklee. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada minyak ikan terbaik di dunia, bebas merkuri dan bahan2 terlarang. 
#sharingiscaring

Saturday, 1 October 2016

Omega Guard Shaklee Untuk Semua

Dah malam dah baru nak cerita hehehehe...
Bulan ni promosi Omega Guard tau!
Omega Guard ni ada dalam macam2 set...
✔ Set Kesihatan Anak
✔ Set Kurus
✔ Set Kehamilan
✔ Set Bersalin/berpantang
✔ Set Jantung
✔ Set Darah Tinggi/Kolesterol
✔ Set Sendi
✔ Set Pelajar
✔ Set Warga Emas
Dan macam2 lagi....
Pendek kata... tak rugi beli banyak2 botol buat stok sebab satu rumah boleh ambil.. anak2 seawal umur setahun dh blh ambil tau!
Nak tau lebih lanjut???
Jom sembang2...
Whatsapp Miza 019-4567 268 

Monday, 19 September 2016

Promosi September Yang Cantik

Assalamualaikum...!!!
Ok miza mungkir janji utk buat 1 entry 1 hari... huhu ampunkan mak nakkk.... sejak try download filem Dilwale kt laptop ritu... setting kt laptop jadi problem... dahla filemnya x dpt pun... last2 filem pun keluar kt tv dh... sobsss... ni miza cuba masuk entry via fon... klu ok... bersiaran dari fon je la dlu kita ye...
Dah nak abis bulan 9 pun... baru nk bgtau promosi September... tak pa la... lom gaji lagi kan.. berangan la dlu hehee
Best bulan ni promosi ESP dan SR Vita C... yg jaga kecantikan melalui vitamin Shaklee mesti suka kan...!!! Bolehlah buat stok banyak2... bayar 6 dpt 7...? Banyak sgt? Jom share dgn kawan2... takpun beli 2 je... dpt diskaun 5% tau... kalau jadi ahli dpt lagiiiiii murah!!
Nak tau macam mana murahnya? Whatsapp Miza 019-4567 268 ya.. nti kita sembang panjang...
Sebab ni test dari hp.. tak berani ahkak nk type pjg2 hahaha... nti kita sambung lagiii...
Xoxo,
Miza :)

A new me..! Semoga istiqamah..

Assalamualaikum! Lama la hai tk bersiaran kan.. janji dicapati lagi! Dah masuk bulan Mac 2019 (actually dah nak masuk bulan April!). Nak ...